Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Nie wiem jak miał Cichy ustawione, ale nie jesteśmy w dziale dla początkujących żeby uczyć się wybierać rodzaj AF. Ja trafiałem punktowym w kwitnące drzewo między gałęziami wtedy AF się gubił. Jak już napisałem muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić i porównać z 5d2.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Nie wiem jak miał Cichy ustawione, ale nie jesteśmy w dziale dla początkujących żeby uczyć się wybierać rodzaj AF.
    Dokładnie, poza tym napisałem dokładnie, jaki rodzaj AF miałem włączony.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Nie wiem jak miał Cichy ustawione, ale nie jesteśmy w dziale dla początkujących żeby uczyć się wybierać rodzaj AF. Ja trafiałem punktowym w kwitnące drzewo między gałęziami wtedy AF się gubił. Jak już napisałem muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić i porównać z 5d2.
    Ale wiesz dlaczego tak sie dzialo? To ze w wizjerze Ci sie wydawalo ze nie ma niczego na drodze punktu AF nie oznacza ze tak bylo na prawde. Normalna sprawa przy dlugich ogniskowych gdy te najblizsze (naprawde bliskie) plany sie rozmazuja tak, ze sa w sumie nie widoczne. Jestem przekonany ze tak wlasnie bylo... bo i ja ostatnio (w poniedzialek) robilem foty przez galazki i inne przysloniecia w kadrze i to o czym bylo wystapilo, ale gdy punkt AF byl przysloniety.

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widzieliście to?

http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=6235.0

Czyżby Lightroom nie radził sobie z RAWami z markIII ? w tych samplach z DPP nie ma bandingu.. Sam nie wyciągam tyle na +, ale wpadłem na temat, więc dodaje. Kiedyś przez kilka lat używałem CaptureOne Pro i byłem zadowolony. Pamiętam jak przesiadłem się z CaptureOne 4 lub 5 na Lightrooma, byłem strasznie zdziwiony skąd tyle szumu w plikach z 5DmarkII (zaczynając od ISO200) założyłem nawet wątek o tym na forum. Ale zostałem na LR ze względu na interfejs i funkcje, których C1 nie ma. Wątpie, żebym zrezygnował z LR4... trzeba iść na kompromis. Mam nadzieję, że Adobe poprawi co nieco w tej kwestii.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów