Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Wątek: Ile płacicie asystentowi za pomoc w sesji?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tu nie ma żadnych tajemnic - po prostu nie będę ułatwiał sprawy konkurencji .
    Może i dziwny kraj ale każdy kto prowadzi firmę wie jaki jest u nas trudny rynek i nie ma co być zbyt wylewnym.

Dziwny jesteś,
    Rynek jak duuzy, a ten kto jest dobry ma pomysł na siebie i na zdjęcia, ten na rynku zawsze znajdzie zlecenie za przyzwoitą kasę,
    ciekaw jestem z jakiego pułapu Ty zaczynałeś, i czy zaczynając nie dawałeś niższej ceny(czyli na psułeś rynku aby się na niego wbić) aby zapracować na "markę", która pozwala brać większą kasę.
    Na rynku są zaś klienci, których stać wyłożyć kasę i oczekiwać jakości, oraz tacy, którzy zanim wydadzą złotówkę obejrzą ją dwukrotnie z każdej strony i
    Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Byniekk Zobacz posta
    Dziwny jesteś,
    Może ale póki co to przynosi efekty i póki tak będzie nie mam zamiaru się zmieniać :cool:.

BTW: psucie rynku nie polega na niskiej cenie - tak gwoli ścisłości - to zbyt duże uproszczenie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Kiedy Ty śpisz? A tak w ogóle napisz, że jak potrzebujesz pomocy to znajdziesz ją sobie za darmo i wszystko będzie jasssne
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Kiedy Ty śpisz?
    We dnie i w nocy zależy od sytuacji .

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A tak w ogóle napisz, że jak potrzebujesz pomocy to znajdziesz ją sobie za darmo i wszystko będzie jasssne
    Hmm.. żeby to było takie proste i zawsze działało :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Nie zawsze działa, a darmową koleżeńską (bądź pokrewną) pomoc trzeba prędzej czy później odrobić. Natomiast jeśli ktoś potrzebuje asystenta to lepiej zapłacić i cokolwiek wymagać, niźli szukać sobie darmowego chłopca. Wynagrodzenie reguluje żelazna ręka wolnego rynku. Merde poasystuje za 20zł, Sergiusz płaci 100 - pośrednikowi zostaje 80,-
    Jestę fotografę

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To mi dało pewien pomysł - żeby zrobić konkurs na asystenta. Kto da więcej albo kto da mniej .
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Tu nie ma żadnych tajemnic - po prostu nie będę ułatwiał sprawy konkurencji .
    Może i dziwny kraj ale każdy kto prowadzi firmę wie jaki jest u nas trudny rynek i nie ma co być zbyt wylewnym.
    Ja z fotografii nie żyję więc spekulować mogę do woli ale czasem dziwię się jak niektórzy tutaj opisują ze szczegółami tajniki swojej pracy, a później są narzekania, że ktoś psuje rynek .
    Akurat w Biznesie takim przez duże B wszystko opiera się na współpracy, a Ci którzy chcą wszystko sami zrobić i nikomu nic nie ujawnić za dużo tego rynku nie ugryzą

A żeby nie był to kompletny offtop to wspomnę że ja płaciłem za plener asystentowi 100 zł z tym że to po znajomości było i sporym wkładem tej osoby w postaci operowania światłem

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

dzieki za info xsardas.
    wyglada na to, ze 100 pln to wystarczajaca kwota i chyba przy takiej zostane
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Akurat w Biznesie takim przez duże B wszystko opiera się na współpracy, a Ci którzy chcą wszystko sami zrobić i nikomu nic nie ujawnić za dużo tego rynku nie ugryzą
    Ale po co te pouczenia? Czy ja o to proszę? Czy zaglądam do czyjegoś ogródka jak kto co prowadzi. I czy pisałem o tym, że sam chcę wszystko robić . Nawet nie wiesz w jakiej branży pracuję ale wnioski widzę już gotowe.

BTW: akurat w biznesie przez duże B płace to ścisła tajemnica - bardzo często zastrzeżona w kontrakcie - zgadnij dlaczego?
    Kapitan Wagner

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

To mi dało pewien pomysł - żeby zrobić konkurs na asystenta. Kto da więcej albo kto da mniej .
    Dobra - zgłaszam swoją kandydaturę mogę Ci asystować zupełnie za darmo i nie ma w tym żadnego haczyka :neutral: Fotografią interesuję się ponad rok i odróżniam obiektyw od blendy. Jeśli będziesz potrzebował pomocy zadzwoń (żebym był w domu) i wystarczy tylko po mnie przyjechać, no i oczywiście trzeba będzie mnie odwieźć.
    Jestę fotografę

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów