Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

w tym tescie nie wiemy jak historgramy byly ustawione w puszkach, moze byc tak ze np nikon przeswietla lub canon niedoswietla...

dzis porównywałem obrazek z Sony PMW-EX1, ustawiłem puszki podobnie po obrazku z histogramu, klatki były podobnie naświetlane. Więc myślę ze to nikon lekko prześwietla, a z kolei canon lekko niedoswietla .Najlepiej miec N i C i po histogramach porównać ta samą scenę. Jedno jest pewne, jeśli chodzi o film na wysokich czułościach to canon zjada
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    test na detal, tyle ze bardzo ciezko dobrac takie same parametry w 5d i ex1, np w sonym nie ma takiego czegos jak ustawianie ostrosci, tam jest masa korekty, od gamma do mega dziwnych ustawien typu "knee" i wiele wiele innym, zawrot glowy doslownie

http://img718.imageshack.us/img718/5016/testsv.jpg , ale mniej wiecej widać jak roznią sie obrazki
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 24-04-2012 o 08:07 Powód: Automerged Doublepost
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    ale mniej wiecej widać jak roznią sie obrazki
    Cholera, jakiś fajniejszy ten z Sony...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    dzis porównywałem obrazek z Sony PMW-EX1, ustawiłem puszki podobnie po obrazku z histogramu, klatki były podobnie naświetlane. Więc myślę ze to nikon lekko prześwietla, a z kolei canon lekko niedoswietla .Najlepiej miec N i C i po histogramach porównać ta samą scenę. Jedno jest pewne, jeśli chodzi o film na wysokich czułościach to canon zjada
    Pewne jest drugie, ze masz różny WB na obu zdjęciach.
    I teraz pół swiata będzie linkować Twoje zdjęcie jako przykład, ze EX1 zjada 5DIII w kwestii "ładnego obrazu" Oto jesteśmy swiadkami narodzin legendy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Pewne jest drugie, ze masz różny WB na obu zdjęciach.
    I teraz pół swiata będzie linkować Twoje zdjęcie jako przykład, ze EX1 zjada 5DIII w kwestii "ładnego obrazu" Oto jesteśmy swiadkami narodzin legendy.
    A co ma WB do tego, że na tym porównaniu mk3 generuje obraz jakby był upsamplowany a nie downsamplowany? Jest nieostro i tyle.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    A co ma WB do tego, że na tym porównaniu mk3 generuje obraz jakby był upsamplowany a nie downsamplowany? Jest nieostro i tyle.
    A to ma do tego, że pierwsze co się rzuca w oczy na obrazku o podanym rozmiarze, to poważna rozbieżność kolorystyczna i pokazywanie go jako przykład różnic między jednym urządzeniem, a drugim, w ogólnym kontekście, ma się poniekąd bez sensu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów