Strona 133 z 372 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Dopiero zaczyna Awatar kymaj
    Miasto
    łomża

Domyślnie

w tym tescie nie wiemy jak historgramy byly ustawione w puszkach, moze byc tak ze np nikon przeswietla lub canon niedoswietla...

dzis porównywałem obrazek z Sony PMW-EX1, ustawiłem puszki podobnie po obrazku z histogramu, klatki były podobnie naświetlane. Więc myślę ze to nikon lekko prześwietla, a z kolei canon lekko niedoswietla .Najlepiej miec N i C i po histogramach porównać ta samą scenę. Jedno jest pewne, jeśli chodzi o film na wysokich czułościach to canon zjada
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    test na detal, tyle ze bardzo ciezko dobrac takie same parametry w 5d i ex1, np w sonym nie ma takiego czegos jak ustawianie ostrosci, tam jest masa korekty, od gamma do mega dziwnych ustawien typu "knee" i wiele wiele innym, zawrot glowy doslownie

http://img718.imageshack.us/img718/5016/testsv.jpg , ale mniej wiecej widać jak roznią sie obrazki
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 24-04-2012 o 08:07 Powód: Automerged Doublepost
    pięć de mark czy, dziewczyny Elki

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pojawił się nowy firmware i odpowiedź Canona na Light Leak,

http://www.usa.canon.com/cusa/consum...01e02480538fc7

U mnie 6 cyfra to 1.

Here's the change logs for the new Firmware
    Firmware Version 1.1.2 incorporates the following improvements and fixes.

1. Supports a new accessory, GPS receiver GP-E2.
    2. Fixes a phenomenon where a pink cast may develop over the image when the shutter is completely pressed with the camera’s power turned off (by the auto power off setting).
    3. Fixes a phenomenon where the camera operation stops after one shot when shooting in High Dynamic Range (HDR) mode.
    4. Fixes a phenomenon where the Shooting Date/Time in the EXIF data of the image shows a later time than the actual shooting time.
    5. Fixes the time zone for the Samoa Islands.
    6. Corrects errors in the Finnish menu screen.
    Ostatnio edytowane przez Matsunami ; 24-04-2012 o 06:13
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Coś już napisał

Domyślnie

Mógłbym prosić po naszemu ?

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CC2 Zobacz posta
    Mógłbym prosić po naszemu ?
    Po naszemu to jest tak:

FAQ: EOS 5D Mark III – najnowsza aktualizacja oprogramowania sprzętowego
    Problem

Oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.1.2 zawiera poniższe usprawnienia i poprawki:
    1. Dodano obsługę nowego akcesorium — odbiornika GPS GP-E2.
    2. Usunięto problem powodujący powstawanie różowego odcienia na zdjęciach po naciśnięciu przycisku migawki do końca, gdy zasilanie aparatu jest wyłączone (przez funkcję automatycznego wyłączania zasilania).
    3. Usunięto problem powodujący zatrzymanie pracy aparatu po zrobieniu jednego zdjęcia w trybie HDR.
    4. Usunięto problem powodujący wyświetlanie w danych EXIF daty/godziny rejestracji zdjęcia późniejszej niż faktyczna.
    5. Zmieniono strefę czasową w przypadku Samoa.
    6. Poprawiono błędy na fińskim ekranie menu.
    Aktualizacja oprogramowania sprzętowego do wersji 1.1.2 przeznaczona jest dla aparatów z zainstalowanym oprogramowaniem w wersji do 1.0.7. Jeśli zainstalowano już oprogramowanie sprzętowe w wersji 1.1.2, nie trzeba przeprowadzać aktualizacji.
    Odpowiedź :
    Oprogramowanie sprzętowe:
    To oprogramowanie sprzętowe jest dostępne dla systemów Windows i Mac.

W przypadku dalszych pytań skontaktuj się z naszym działem wsparcia za pośrednictwem poczty e-mail lub telefonu.

Wszystkie uaktualnienia Canon Polska leżą tutaj:
    http://www.canon.pl/Support/Consumer...type=important.
    Niekiedy są opóźnienia czasowe w stosunku do wersji angielskojęzycznej>
    Ostatnio edytowane przez 1glider ; 24-04-2012 o 07:30

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    ale mniej wiecej widać jak roznią sie obrazki
    Cholera, jakiś fajniejszy ten z Sony...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    dzis porównywałem obrazek z Sony PMW-EX1, ustawiłem puszki podobnie po obrazku z histogramu, klatki były podobnie naświetlane. Więc myślę ze to nikon lekko prześwietla, a z kolei canon lekko niedoswietla .Najlepiej miec N i C i po histogramach porównać ta samą scenę. Jedno jest pewne, jeśli chodzi o film na wysokich czułościach to canon zjada
    Pewne jest drugie, ze masz różny WB na obu zdjęciach.
    I teraz pół swiata będzie linkować Twoje zdjęcie jako przykład, ze EX1 zjada 5DIII w kwestii "ładnego obrazu" Oto jesteśmy swiadkami narodzin legendy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Pewne jest drugie, ze masz różny WB na obu zdjęciach.
    I teraz pół swiata będzie linkować Twoje zdjęcie jako przykład, ze EX1 zjada 5DIII w kwestii "ładnego obrazu" Oto jesteśmy swiadkami narodzin legendy.
    A co ma WB do tego, że na tym porównaniu mk3 generuje obraz jakby był upsamplowany a nie downsamplowany? Jest nieostro i tyle.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

EX1 to niezla profesjonalna kamera. Pracowalem z nia kawalek czasu i ostatnia rzecza na jaka mozna w niej narzekac to ostrosc. Wcale sie nie dziwie ze klatka filmowa z 5D3 jest mniej ostra i ma mniej detalu - ta kamera sony kosztowala od 2x do 3x wiecej (w zaleznosci od kursu pln) niz obecnie Canon
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 24-04-2012 o 08:32

Początki nałogu

Domyślnie

w tym tescie nie wiemy jak historgramy byly ustawione w puszkach, moze byc tak ze np nikon przeswietla lub canon niedoswietla...

dzis porównywałem obrazek z Sony PMW-EX1, ustawiłem puszki podobnie po obrazku z histogramu, klatki były podobnie naświetlane. Więc myślę ze to nikon lekko prześwietla, a z kolei canon lekko niedoswietla .Najlepiej miec N i C i po histogramach porównać ta samą scenę.
    Nie za bardzo przyjmuję ten tok rozumowania. Według mnie jak ustawisz dwie puszki koło siebie, na tą samą scenę i ustawimy dokładnie te same parametry (przesłonka, migawka, ISO-pomiar np z Sekonica) powinniśmy otrzymać identycznie naświetloną klatkę i zbliżony histogram. Problem moim zdaniem polega na tym, że w trybach automatycznych np. AV, Canon dobierze inną wartość czasu (krótszą), niż Nikon i Sekonic, czego efektem będzie niedoświetlenie. Dlatego właśnie prosiłem o zrobienie testu choćby z białą ścianą lub kartką (w różnych warunkach oświetleniowych), żeby sprawdzić jak zachowuje się histogram. Powinien być w centrum. To, że na tych samym parametrach (sony vs canon) obraz jest niedoświetlony to już w ogóle inna bajka-nie powinno tak być.
    Pomijam kwestię ostrości ponieważ nie znam się na kamerach video, ale dziwi mnie ta kolosalna różnica, bo wydaje mi się, że 5d3 ma 4 razy większą rozdzielczość niż standard HD? Zresztą nie wiem czy jest sensowne porównywanie korpusu do kamery.

Na marginesie ciekaw jestem czy mamy w Polsce 5d3 z innym numerem seryjnym niż podany w informacji serwisowej.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 24-04-2012 o 09:02
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

U mnie jest "1".

Strona 133 z 372 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów