No więc oficjalna cena tego szkła w PL będzie wynosić 4399 zł brutto i mozna zapisywać się na przedsprzedażJeśli ktoś lubi ryzyko oczywiście, choć można snuć przypuszczenia, że ryzyko się opłaci :P
No więc oficjalna cena tego szkła w PL będzie wynosić 4399 zł brutto i mozna zapisywać się na przedsprzedażJeśli ktoś lubi ryzyko oczywiście, choć można snuć przypuszczenia, że ryzyko się opłaci :P
O obiektywach wiem prawie wszystko
A tamron 2 kwietnia na Facebooku napisał:
"Tamron SP Planowana cena to 4 tys zł. W porównaniu do dwa razy droższego canona 24-70 który nie ma stabilizacji to nadal chyba konkurencyjna cena ;-)."
A było to po rozważaniach na temat ceny i wyboru obiektywu (ja myślę o Canonie 24-105 4.0 L). Światło 2.8 okazuje się raczej pułapką, szczególnie przy szybkich dzieciach (mała głębia ostrości).
troche mniej:
http://www.cameranu.nl/nl/objectieve...31_513_254494/
ale nadal wiecej niz w Bolandzie![]()
Rozumiem, że zawsze będziesz się sugerował takimi argumentami?
Wspominałeś o cenie do 4k. Uwierzyłem, bo jakoś mam zaufanie do takiego użytkownika jak ty. Jednak w obecnej chwili mogę się spodziewać, że cena 4399 będzie obowiązywać w innych sklepach. U Ciebie cena wzrośnie do 4699, bo policzysz za kalibrację jak i za wybraną sztukę.
Poza tym coś nie mam przekonania. Wydawać się może, że ten tamron jednak mojego 24-105 nie zastąpi![]()
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|