Strona 25 z 222 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Niechlujny opis moim zdaniem nie jest powodem do podejrzeń, niektórzy tak po prostu mają. Jedyna rzecz która daje mi do myślenia to fakt, że sprzęt wystawia osoba z zerowym dorobkiem na allegro.
    Opis nie jest niechlujny tylko jest to opis osoby która się nie zna: "Obiektyw Canon Zoom Lens"

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    Nie zginęła komuś jedynka?
    http://allegro.pl/canon-mark-iii-ds-...257355486.html
    Aukcja bardzo podejrzana. Kto posiadający jedynkę opisuje ją w ten sposób.
    Poprosiłem o dodatkowe zdjęcia i dostałem zdjęcia zrobione w ubiegłym roku. Być może nie przestawił daty. Poza tym został zakryty s/n.
    Sprzedawca określa aparat mianem kamery i jak pisze "kamera pochodzi z ameryki i w niedziele tam wraca".

Tu druga ciekawa aukcja
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Poprosiłem o dodatkowe zdjęcia i dostałem zdjęcia zrobione w ubiegłym roku
    Przypomina mi się użytkowniczka z jakiegoś forum. Miała w planach zakup FF, no i po 2 dniach zamieściła zdjęcia. Oczywiście wykonane ze 2 lata temu. Ktoś zażartował "zapomniałaś przestawić datę".

Odnośnie sprzedaży bez opisów. Niegdyś rozgadałem się z kobitką sprzedającą 70-200/4. Było mi pogawędzić dopóki nie doszliśmy do tematu obiektywu. Dowiedziałem się, że sprzedawane szkło to nikon 70-200/4 IS ()

Przez 30 minut użerałem się z nią o te szkiełko. W końcu zaczęły się rzucanie jedzenie - rozłączyłem się. Jakiś czas później ponownie zadzwoniłem. Znowu gadka długo trwała....
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Witam,

może ten post nie do końca tu pasuje i nie wiem czy coś jest w tym podejrzanego, ale zapytam. Mój znajomy wynalazł sobie aparat u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10868148

i uparł się na zakup właśnie tu. Zapytał mnie o opinię, ale nie za bardzo znam tą firmę - może ktoś z Was miał styczność z tym sprzedawcą ? Ceny całkiem znośne, konto nie jest firmowe (mimo deklaracji wystawiania FVAT), człowiek nie podaje danych żadnych ani w sumie nazwy sklepu.

Dziękuję.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszr Zobacz posta
    Witam,

może ten post nie do końca tu pasuje i nie wiem czy coś jest w tym podejrzanego, ale zapytam. Mój znajomy wynalazł sobie aparat u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10868148

i uparł się na zakup właśnie tu. Zapytał mnie o opinię, ale nie za bardzo znam tą firmę - może ktoś z Was miał styczność z tym sprzedawcą ? Ceny całkiem znośne, konto nie jest firmowe (mimo deklaracji wystawiania FVAT), człowiek nie podaje danych żadnych ani w sumie nazwy sklepu.

Dziękuję.
    Jak masz działalność gosp i niewielkie obroty to nie musisz mieć konta stricte firmowego. Osobiste wystarczy. Działalność domowa w sensie sprzedaży nie musi mieć w nazwie firmy sklep. Nie trzeba mieć też w nazwie hurtownia, magazyn itp. Jak to jest FHU, FHUP, czy inny kotlet to też ujdzie. Najważniejsze czy to legal i czy odprowadza podatki.
    Aha, pieczątki też obecnie nie trzeba mieć, na fakturze musi być odnotowana osoba upoważniona do wystawiania, więc własnoręcznego podpisu (zgodnie z wymaganiami unijnymi, polskimi chyba też) nie trzeba. Jednak większość się na fakturach podpisuje.

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Jak masz działalność gosp i niewielkie obroty to nie musisz mieć konta stricte firmowego. Osobiste wystarczy. Działalność domowa w sensie sprzedaży nie musi mieć w nazwie firmy sklep.
    W sumie racja.

Nie trzeba mieć też w nazwie hurtownia, magazyn itp. Jak to jest FHU, FHUP, czy inny kotlet to też ujdzie. Najważniejsze czy to legal i czy odprowadza podatki.
    Aha, pieczątki też obecnie nie trzeba mieć, na fakturze musi być odnotowana osoba upoważniona do wystawiania, więc własnoręcznego podpisu (zgodnie z wymaganiami unijnymi, polskimi chyba też) nie trzeba. Jednak większość się na fakturach podpisuje.
    To oczywiste W każdym bądź razie chodzi mi bardziej o opinie i czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą.

Bywalec Awatar szymkowski
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W sumie od tego są komentarze na allegro. Jak się uparł koniecznie na tego sprzedawce to nie wiele można poradzić.
    5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
    blog.marcinszymkowski.pl | instagram

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowski Zobacz posta
    W sumie od tego są komentarze na allegro. Jak się uparł koniecznie na tego sprzedawce to nie wiele można poradzić.
    Komentarze na allegro jakoś nie do końca mnie przekonują
    Na tą chwilę jednak jestem bliski przekonania go do zakupu u naszych forumowych, sprawdzonych sprzedawców :grin:

Bywalec Awatar domero
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

I słusznie.
    Tak jakoś zawartość np. tego zestawu: http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...260475609.html nie wydaje mi się adekwatna do ceny.

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domero Zobacz posta
    I słusznie.
    Tak jakoś zawartość np. tego zestawu: http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...260475609.html nie wydaje mi się adekwatna do ceny.
    Wg Ciebie - czegoś za mało , czy za dużo ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Strona 25 z 222 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów