Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

wszyscy zachwalają fenomenalny AF w canonie a on ciągle był dobry tylko w body pokroju 1D i 1Ds - na dzień dzisiejszy wymaga rozeznanie czy lepiej kupić 5dmk3 czy może poczciwego 1Dsmk3.
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    wszyscy zachwalają fenomenalny AF w canonie a on ciągle był dobry tylko w body pokroju 1D i 1Ds - na dzień dzisiejszy wymaga rozeznanie czy lepiej kupić 5dmk3 czy może poczciwego 1Dsmk3.
    Wczoraj z kumplem właśnie o tym rozprawialiśmy, i pewnie jest to temat do zastanawiania się..

Ale co tam, lubię nowe

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat:
    Napisał obcy21

Wczoraj z kumplem właśnie o tym rozprawialiśmy, i pewnie jest to temat do zastanawiania się..

Ale co tam, lubię nowe

1ds - ISO 100–1600 trochę ogranicza w stosunku do 5dIII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    1ds - ISO 100–1600 trochę ogranicza w stosunku do 5dIII
    rozszerzalne z puszki 3200 jest zblizone do 5d2
    jak nie doswietlisz , dodasz ~0,8-1ev przy wywoływaniu to też nie ma dramatu

ostatnio sobie sprawdzalem 3200 +1,8 ev , przy odrobinie kombinacji z odrawiarką nie jest zle (wiadomo ze tracimy sporo detalu bo DR juz nie ten, ale używalnie może być).
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:22

Początki nałogu

Domyślnie

na obniżkę ceny 5dmk3 nie ma co liczyć, cena jest od góry ustalona przez Canona, w gratisie mogą Ci dołożyć kartę pamięci albo coś innego, ale cena puszki na fakturze musi być taka a nie inna - info od pro dealera canona

miałem w rękach 5d mk3 i jest naprawdę rewelacyjny
    jedyny minus to trochę mały bufor na rawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    na szczęście Canon ma jeszcze mRawy i sRawy

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

na obniżkę ceny 5dmk3 nie ma co liczyć, cena jest od góry ustalona przez Canona, w gratisie mogą Ci dołożyć kartę pamięci albo coś innego, ale cena puszki na fakturze musi być taka a nie inna - info od pro dealera canona

Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
    Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
    Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
    Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
    Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.
    A pro dealer dostanie po dupie od Canona, za długi język
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Abstrahując od tego - skoro jest popyt na tą puszkę, nawet za 13 - 13.500 - to nie widzę powodu dla którego mieli by obniżać cenę...puki rynek się nie nasyci

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    Ja posiadam poczciwego 1Ds III i chyba przy nim pozostanę. Jedynie czego w nim brakuje to wyższej czułości iso choć 3200 nawet na +1ev jest OK. No i trochę wyświetlacz pozostawia do życzenia ale to taki kaprys bo to czy zdjęcie jest ostre widać od razu. Nie wiem czy nie lepiej niż w 5d2.

Kilka razy pisałem na forum żeby wypowiedział się jakiś właściciel 1ds3 i 5d3 i porównał te dwa aparaty jak się na nich pracuje. Ale nikt chyba kto posiada 1dss3 nie kupił nowej piątki. Przeskok z 5d2 na 5d3 to na prawde coś ale czy jest sens zamieniać poczciwą jedynke na piatke?
    L

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów