wszyscy zachwalają fenomenalny AF w canoniea on ciągle był dobry tylko w body pokroju 1D i 1Ds - na dzień dzisiejszy wymaga rozeznanie czy lepiej kupić 5dmk3 czy może poczciwego 1Dsmk3.
wszyscy zachwalają fenomenalny AF w canoniea on ciągle był dobry tylko w body pokroju 1D i 1Ds - na dzień dzisiejszy wymaga rozeznanie czy lepiej kupić 5dmk3 czy może poczciwego 1Dsmk3.
Regulamin pkt 8.
Cytat:
Napisał obcy21
wszyscy zachwalają fenomenalny AF w canonie a on ciągle był dobry tylko w body pokroju 1D i 1Ds - na dzień dzisiejszy wymaga rozeznanie czy lepiej kupić 5dmk3 czy może poczciwego 1Dsmk3.
Wczoraj z kumplem właśnie o tym rozprawialiśmy, i pewnie jest to temat do zastanawiania się..
Ale co tam, lubię nowe
1ds - ISO 100–1600 trochę ogranicza w stosunku do 5dIII![]()
rozszerzalne z puszki 3200 jest zblizone do 5d2
jak nie doswietlisz , dodasz ~0,8-1ev przy wywoływaniu to też nie ma dramatu![]()
ostatnio sobie sprawdzalem 3200 +1,8 ev , przy odrobinie kombinacji z odrawiarką nie jest zle (wiadomo ze tracimy sporo detalu bo DR juz nie ten, ale używalnie może być).
Ostatnio edytowane przez adrenag ; 05-04-2012 o 11:22
na obniżkę ceny 5dmk3 nie ma co liczyć, cena jest od góry ustalona przez Canona, w gratisie mogą Ci dołożyć kartę pamięci albo coś innego, ale cena puszki na fakturze musi być taka a nie inna - info od pro dealera canona
miałem w rękach 5d mk3 i jest naprawdę rewelacyjny
jedyny minus to trochę mały bufor na rawy
Jesli faktycznie jest jak piszesz to Canon może mieć mega problem jeśli dowie się o tym UOKIK. Takie dyktowanie cen sprzedaży jest zakazane i zagrożone ogromnymi karami.
Było kilka przypadków milionowych kar za zmowy cenowe w naszym kraju.....
Mam nadzieję ,że zdrowa konkurencja spowoduje spadek ceny tej nowej puchy.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja posiadam poczciwego 1Ds III i chyba przy nim pozostanę. Jedynie czego w nim brakuje to wyższej czułości iso choć 3200 nawet na +1ev jest OK. No i trochę wyświetlacz pozostawia do życzenia ale to taki kaprys bo to czy zdjęcie jest ostre widać od razu. Nie wiem czy nie lepiej niż w 5d2.
Kilka razy pisałem na forum żeby wypowiedział się jakiś właściciel 1ds3 i 5d3 i porównał te dwa aparaty jak się na nich pracuje. Ale nikt chyba kto posiada 1dss3 nie kupił nowej piątki. Przeskok z 5d2 na 5d3 to na prawde coś ale czy jest sens zamieniać poczciwą jedynke na piatke?
L