Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeszcze nie ma. W kwestii ceny słyszałem o zdecydowanie niższych pułapach, ale muszę to potwierdzić u źródła.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Jeszcze nie ma. W kwestii ceny słyszałem o zdecydowanie niższych pułapach, ale muszę to potwierdzić u źródła.
    Dowiedz się przy okazji, o realnym terminie dostępności i drukarek i tuszy. Dziękuję.
    Jarek

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

L800 jest realnie dostępna w tej chwili, o tuszach postaram się czegoś dowiedzieć.

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Domyślnie

Jestem ciekaw rezultatów zastosowania tuszy od L800 w chińskich CISS'ach. Wiele osób posiada już systemy podawania tuszu i zastosowanie skalibrowanych tuszów mogło by być rozwiązaniem różnej jakości zamiennych tuszów.
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Domyślnie

Ja dzięki kolegom + własnej dociekliwości już wiem jak z kosztami druku. Zapytam jeszcze jak z żywotnością samej drukarki? Ile takich cykli A4 jest ona w stanie wytrzymać zakładając pracę w czystych domowo - biurowych warunkach oraz korzystanie z oryginalnych materiałów?
    Pytanie dodatkowe jak z zasychaniem dysz przy jedno czy dwu miesięcznej absencji? Czy nie wystarczy przypadkiem zostawić jej włączonej i mamy problem z głowy?

Domyślnie

Ja niedługo sam się przekonam co ta drukarka potrafi - zamówiona w medikonie właśnie jedzie do mnie. Po jakichś testach napiszę parę zdań.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Do mnie już przyjechała, jestem po pierwszych testach L800 z papierem Fomei PRO Gloss 265, na duży plus szczegółowość i kolor wysoki poziom, na mały minus przejścia tonalne w cieniach gdzie musi posilić sie czarnym, z deka w ciemnych partiach na ciemnych szarościach przyciemnia, zanika ostatecznie faktura, może to profil od Medikona - wydruk porównuję z obrazem z Eizo CG211, ogólnie rezultat jest lepszy od labu chemicznego, szkoda że nie ma dostępnego papieru w formacie 15x23 u żadnego z producentów - po prostu drukował bym wszystko w domciu odracając foty do pionu, polecam.

Też ważne, na płytach DVD nadruk EKSTRAliga ostrość wymiata

(ICC http://www.druk.medikon.pl/bindata/d...a059420e30.zip)
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć możliwości L800? Ewentualnie zapłacić i wydrukować swój plik? Bardzo chcę ją kupić, ale do niedawna wydruki które widziałem dawały wiele do życzenia..
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć możliwości L800? Ewentualnie zapłacić i wydrukować swój plik? Bardzo chcę ją kupić, ale do niedawna wydruki które widziałem dawały wiele do życzenia..
    To może w Łodzi? Może ktoś prywatny zgodziłby się na parę minut marudzenia?
    Jarek

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli tylko o to chodzi, to nie wydaje mi się aby wydruki były lepsze jakościowo od np. takiej P50.
    L800 nie rości sobie prawa do bicia rekordów w jakości, tylko w kosztach.

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów