"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z dyskusji na KKM wynikło, że sprzęt za blisko 10 tys to dla nich coś za kosmiczne ceny. Zupełnie nie są przyzwyczajeni do tego, że body może kosztować ponad 20 tys jak u C czy N. Z tego wniosek, że dominują userzy, którzy wcale nie myślą o jakimś profi sprzęcie. Mają chęć na tanie FF (jak wszyscy zresztą) i może to dostaną. Choć profi nie są zachwyceni SLT (czyli półprzepuszczalnym lustrem) i najprawdopodobniej zaniechaniem normalnych lustrzanek.
Wnioskuję podobnie jak kolekcjoner - sony nie jest perspektywicznym systemem dla profi. Może czasem dadzą jakieś wodotryski, ale .. są nieprzewidywalni, nie mają ciągłości rozwoju linii profi, że tak to określę.
Zresztą - na forach sporo się dyskutuje o topowych body i jeden drugiemu udowadnia co lepsze :wink: ale jak pokazują statystyki sprzedaży to body FF stanowią niemal margines. Prestiżowy, marketingowy, ale .. margines. Więc sony chyba dlatego wcale się za mocno w FF nie pcha.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-03-2012 o 21:44
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Tyle, że normalna lustrzanka podczas filmowania lustrzanką nie jest a w SLT można obserwować filmowany obraz przez celownik. Według mnie jest to jakaś zaleta tego rozwiązania. Zresztą entuzjastów nie brakuje http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=83