Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    ...na samo czyszczenie mogą sie zużyć tusze.
    Jak nie będzie wyłączał drukarki z sieci za często to nie będzie dużo szło na test. Mam PX720WD - cały czas jest w gotowości i nie zauważyłem dużego zużycia tuszu.
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ok, a co myślisz o jakości druk?

Zastanawiam się nad CISS dla niej
    link tutaj

Generalnie nie będę drukował jak foto-lab. Może kilkanaście do 30 zdjęć miesięcznie...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Miasto
    Bielsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Ok, a co myślisz o jakości druk?

Zastanawiam się nad CISS dla niej...

...Generalnie nie będę drukował jak foto-lab. Może kilkanaście do 30 zdjęć miesięcznie...
    To po co Ci CISS. Drukuję mniej więcej tyle co podałeś i w zupełności wystarczają kartridże samoresetujące. Za dużo zabawy z napełnianiem nie ma, powiem że nawet jest to dość wygodne, no i nie zajmują miejsca wokół drukarki.

Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ok, a ile mniej-więcej wydrukujesz zdjęć 10x15 na jednym komplecie?
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Miasto
    Bielsko

Domyślnie

Kurcze, nigdy tego nie liczyłem. Dużo się bawiłem, poza tym nie miało to dla mnie jakiegoś specjalnego znaczenia, bo i tak taniej niż oryginał. Tusze kupiłem na alledrogo u gościa z Wadowic - pojemniki po 50 ml (x6) za ok. 60 PLN. Drukarkę mam od listopada - trochę zdjęć, sporo dokumentów i jeszcze w buteleczkach połowa -tusze nie zużywają się równomiernie. Jakość zdjęć BARDZO zależy od papieru. Na Epsonie nie widać wielkich różnic, na tanim ...oj lepiej nie mowić, choć czasem "wychodzą ciekawe efekty"

Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Tydzień temu pytałem, wczoraj sam się przekonałem Jeśli ktoś jest zainteresowany kombinacją PX7x0 i zamienników Activejet - jakościowo wypada to bardzo dobrze, porównując te same zdjęcia mogę powiedzieć, że obrazek wydrukowany zamiennikiem jest może, ale może delikatnie cieplejszy. Na razie innych różnic nie dostrzegłem. O wiele gorzej jest z papierem-tu nie znalazłem alternatywy dla epsona. Może coś doradzicie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goranick Zobacz posta
    powiem że nawet jest to dość wygodne, no i nie zajmują miejsca wokół drukarki.
    Bez przesady, ile ten ciss zajmuje? Jeżeli robi ci to różnicę, to musisz mieć bardzo małe mieszkanie Ja swój ciss uzupełniałem półtora raza (raz wszystkie kolory, a raz zrobiłem dolewkę do tych, które szybciej schodzą) od czerwca zeszłego roku, a wydrukowałem grubo ponad 100 A4. Nie ma igieł, kombinowania, tylko leje się jak ketchup...

PS
    Właśnie robi się profil do mojej drukarki, ciekawe jaki będzie efekt. Zwłaszcza, czy poprawią się wydruki b&w, bo do kolorowych nie miałem zastrzeżeń.

Co do papieru, to ja jestem zadowolony z tych oferowanych przez papierdozdjec.pl - tylko tych nieco droższych na podłożu PE.
    Ostatnio edytowane przez MaD77 ; 28-03-2012 o 17:08

Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ok, to ponowie pytanie, czy jakosc druku na 6cio atramentowej jest warta doplacenia ponad 100Euro zamiast kupienia 4 atramentowej?

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    ...

Co do papieru, to ja jestem zadowolony z tych oferowanych przez papierdozdjec.pl - tylko tych nieco droższych na podłożu PE.
    Potwierdzam, używam ich papierów satynowych na podłożu PE, mają bardzo podobną fakturę do papieru Canona SG201. Ich satyna o gramaturze 240g/m2 oraz 270g/m2 ma drobniejszy raster od SG201 a co za tym idzie jest bardziej matowa, natomiast o gramaturze 300g/m2 ma raster większy i nieco większą połyskliwość od SG201.
    Szkoda tylko, że z dwustronnych mają tylko błysk, satynki brak.
    Przyjdzie się szarpnąć jednak na Ilforda Galerie Smooth Lustre Duo 280gsm.

Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

... no i jeszcze pytanko, czy ilość dysz ma znaczenie dla jakości czy prędkości?

Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów