90 piekne![]()
90 piekne![]()
dzięki Jago
zanim pojawią się wiosenne - jeszcze jedno, chyba dość kontrowersyjne (ale co mi tam), czarno-białe
094
Fiu fiu
dla mnie ostatnie jest odskocznią od wszystkich górskich Twoich i pozostałych forumowiczów, piękna kontrowersja i już
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
No nie wiem :neutral: Horyzont tnie kadr w połowie, drzewo stoi tak centralnie, do tego w 1/3 jakieś przerwane takie...właśnie przeczytałem pierwszą w życiu książkę o fotografii. Tak się zdjęć nie robi![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Tzw efekt środka tarczy strzelniczej. Zdjęcie bardzo statyczne - gdyby było coś w tle być może efekt ten byłby zminimalizowany.
Chyba te słoneczko trochę "nabałaganiło" w kadrze
Rób i pokazuj dalej.
Jaka to pozycja
Jak osobiście tak dla odmiany i porównania zrobiłbym jeszcze jedno ujęcie na zasadzie trójpodziału, tzn linię horyzontu umieściłbym na 1/3 wysokości kadru. Wtedy by było wiadomo jakie ujęcie jest korzystniejsze dla tego drzewka.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 23-03-2012 o 21:31 Powód: Automerged Doublepost
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
92 lepsze od 91. 93 też zacne, ale 94 to już kaszana. Jakby był high-key to może jeszcze by to jakoś wyglądało...