Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Kurcze, a ja właśnie chciałem kupić canonowskie 800mm do portretu, ale po przeczytaniu w/w opinii chyba skłonię się do 1600mm, na ślub jak znalazł
    A na serio Panie i Panowie, pytanie z serii dziwnych, ale korci mnie żeby zapytać, czy ktoś z kolegów po fachu ma doświadczenia w robieniu ślubów w dużej (największej części) obiektywem 50mm (wersja nieistotna, chodzi o kąt widzenia)? Wiadomo, że przy tej ogniskowej brakuje szerokości i długości, że ogniskowa nie każdemu podchodzi, etc ale sam fakt... no i czy ktoś ma jakieś portfolio stricte ślubne przy użyciu głównie 50mm - jeśli to proszę o linka. Pozdro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Kurcze, a ja właśnie chciałem kupić canonowskie 800mm do portretu, ale po przeczytaniu w/w opinii chyba skłonię się do 1600mm, na ślub jak znalazł
    A na serio Panie i Panowie, pytanie z serii dziwnych, ale korci mnie żeby zapytać, czy ktoś z kolegów po fachu ma doświadczenia w robieniu ślubów w dużej (największej części) obiektywem 50mm (wersja nieistotna, chodzi o kąt widzenia)? Wiadomo, że przy tej ogniskowej brakuje szerokości i długości, że ogniskowa nie każdemu podchodzi, etc ale sam fakt... no i czy ktoś ma jakieś portfolio stricte ślubne przy użyciu głównie 50mm - jeśli to proszę o linka. Pozdro
    Ja mam jeden taki ślub zrobiony niemal w całości 35L na 50D - czyli prawie jak 50 mm na pełnej klatce, nawet odrobinę ciaśniej. Moim zdaniem takiemu kątowi widzenia nie brakuje nic, kwestia tylko czy lubi się obrazek robiony taką ogniskową i czy tak trochę od strony psychologicznej można nastawić się pozytywnie do wykonania tego rodzaju zdania (mam na myśli to wbijane w wielu miejscach podejście, że ślub to najlepiej 16-35 na pełnej klatce albo jeszcze szerzej, 180 st po przekątnej anyone?). Plusem jest to, że materiał jako całość wygląda bardzo jednorodnie, minusem - że może niektórym brakować dynamiki, przerysowań, etc. Tamtego ślubu nie mam już w sieci do pokazania.

Uprawnienia umieszczania postów