Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    no dobra trochę większej niż minimalna. Bez przesady z tymi przerysowaniami. Jesteśmy już w zakresie "light tele". Same główki strzelam rzadko bo i po co? Ale jednak jeszcze nie zauważyłem przerysowań na 85 z ~2m
    2-3 metry to najlepsza odległość do portretowania jakiejkolwiek osoby jakimkolwiek obiektywem, niezależnie od tego czy końcowe zdjęcie jest kadrem wąskim (główka) czy szerszym (główka i trochę niżej albo wyżej) :-) Te 2 metry to już nie jest trochę więcej dla obiektywu 85 mm tylko znacząco więcej niż MFD (która dla tej ogniskowej to zwyczajowo około 90 cm).

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ekhem, ekhem serio musisz tak daleko szukać? (patrz wyżej )
    No, to hop, bo coraz bardziej nie chce mi się tej 85tki pożyczać
    Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    2-3 metry to najlepsza odległość do portretowania jakiejkolwiek osoby jakimkolwiek obiektywem, niezależnie od tego czy końcowe zdjęcie jest kadrem wąskim (główka) czy szerszym (główka i trochę niżej albo wyżej) :-) Te 2 metry to już nie jest trochę więcej dla obiektywu 85 mm tylko znacząco więcej niż MFD (która dla tej ogniskowej to zwyczajowo około 90 cm).
    Potwierdzam. Potwierdzam również, że 85L nawet do popiersi jest już ciut za szerokie i przerysowuje (wiadomo, wszystko co nie jest C1200 5.6 przerysowuje , ale według mojego uznania, 85 przy niektórych portretach i niektórych osobach to już za szeroko).

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No, to hop, bo coraz bardziej nie chce mi się tej 85tki pożyczać
    nie tak łatwo kupić używane 85LmkII
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

nie tak łatwo kupić używane 85LmkII
    bo jak już ktoś kupi to nie chce oddać:-) No chyba że sytuacja finansowa tego wymaga

Uprawnienia umieszczania postów