Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Pomocy. Miałem wielki-mały wypadek w Lightroom

Miasto
    woj. śląskie

Domyślnie Pomocy. Miałem wielki-mały wypadek w Lightroom

Proszę o pomoc, bo mam nadzieję, że jednak jest jakaś szybka metoda.
    Obrabiałem RAWy w LR3, po paru godzinach dłubania pomyliłem się – chciałem skasować jedną fotkę, ale nieopatrznie nie zauważyłem, że mam zaznaczone wszystkie :/ i wywalił mi do kosza sporo RAWów zanim zatrzymałem kasowanie. Po przywróceniu ich z kosza ponownie na swoje miejsce straciłem zapisane w LR zmiany w przerabianych zdjęciach... Jak można je odzyskać w LR?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    OK. znalazłem na innym forum:
    "ligtroom przechowuje ustawienia dla bibliotek zdjęć w swoim własnym katalogu w dokumentach -> obrazy w swoim własnym pliku.
    Musisz jeszcze raz zaimportować zdjęcia do ligtrooma i powinno wszystko wrócić albo użyj opcji "find missing catalog" czy coś w tym stylu..."

Pomogło! Zakładka Biblioteka/Szukaj zagubionych fotografii

Wcześniej synchronizowałem katalogi, importowałem ponownie i nic a tu proszę - magiczny guziczek
    Ostatnio edytowane przez shamanizm ; 12-02-2012 o 20:25 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shamanizm Zobacz posta
    Proszę o pomoc, bo mam nadzieję, że jednak jest jakaś szybka metoda.
    Obrabiałem RAWy w LR3, po paru godzinach dłubania pomyliłem się – chciałem skasować jedną fotkę, ale nieopatrznie nie zauważyłem, że mam zaznaczone wszystkie :/ i wywalił mi do kosza sporo RAWów zanim zatrzymałem kasowanie. Po przywróceniu ich z kosza ponownie na swoje miejsce straciłem zapisane w LR zmiany w przerabianych zdjęciach... Jak można je odzyskać w LR?
    Nie można.... Ja zrobiłem kiedyś podobnie - myślałem, że ustawienia są jakoś podpięte do RAW'a (bo miałem wyłączoną opcję tworzenia przepisów w plikach .xmp). Przeniosłem pliki na inny dysk, usunąłem z katalogu lightrooma (i to był błąd) i po przywróceniu tych plików wszystkie były gołe
    Dlatego na przyszłość: WŁĄCZYĆ SOBIE TWORZENIE PLIKÓW .XMP

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

domyślnie Lr robi raz na tydzień backup katalogu, można tam poszukać
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów