Strona 38 z 76 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Obyś miał rację ale jak sobie przypomnę zaklęcia sprzed premiery 5DmkII to mnie ciarki przechodzą.
    No dobra tylko, że Canon puścił 1DX i stwierdził, że jest on następcą i 1DIV i 1DsIII naraz.
    Wypuszczanie 5D z matrycą podobną jak w Nikonie ale cały czas z tym samym kijowym AFem to by był strzał we własne kolano i jawne plucie w twarz niektórym użytkownikom (posiadacze 1DsIII mieliby niezłego nerwa, że nie ma jedynki z większą matrycą niż do tej pory, tylko piątka z okrojonym AF i mogliby się z tego powodu przerzucić na zółtych system), chyba że wypuścili by też takiego 1DsX ale wtedy pod znakiem zapytanie staje krok pt.: "koniec aps-h"
    IMHO ta uliczka akurat jest ślepa.

Jak będzie czy duża matryca, czy mała i ile fpsów to już sam nie wiem.
    Ale AF i lag muszą poprawić i basta.
    Rozdzielenie linii 5D w obecnej sytuacji wydaje się bardzo sensowne.
    Ja już nie wiem sam. Poczekamy to się dowiemy
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

AF 5d2 mi nie przeszkadza - a jeśli wiadomość o 5dX się potwierdzi i rzeczywiście na starcie będzie to coś ponad 3k$ to czekam pół roku i szukam dobrej oferty

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale ty już przecież zmieniałaś system parokrotnie, prawda?
    Powinnaś już znać na tyle wady i zalety obu systemów, żeby nie mieć wątpliwości przy którym pozostać.
    Dwa razy zmieniałam system.
    Wcale nie twierdzę, że chcę zmieniać, na chwilę obecną wiem na pewno, że dobrze jest jak jest .
    Lubię canonowski obrazek i canonowskie stałki , a szczególnie lubię C135 F2 . To oznacza, że chcę pozostać w systemie Canona, nie mam ku temu wątpliwości. Niemniej, jeśli Nikon miałby w swojego D800 włożyć matrycę taką jak ma Canon w 5dmII, zapewne zacząłby mnie kusić, bo jak napisałam, brakuje mi w Canonie nikonowskiego AF.
    Pomijam już inne kwestie, możliwości, ustawienia, parametry, bo są one mniej istotne. Na pewno patrząc na swoje zdjęcia w swoim archiwum, wiem na pewno, że zdjęcia z Canona podobają mi sie bardziej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    a szczególnie lubię C135 F2 .
    Aż takie dobre? Ja w jak miałem zdecydować N vs C to właśnie 135 zaważyła o wyborze, tylko że ja wybrałem odwrotnie . Nikona z jego 135 2D Dc. Teraz wydaje mi się że to w sumie bez znaczenia co się wybierze, ale ciekaw jestem Twojej opinie jeśli chodzi o 135 N vs C.

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Też mi się kurcze bardziej podobają foty z Canona, niż z Nikona, choć w Nikonie czułem się dobrze. Nie odważyłbym się powiedzieć, że coś jest lepsze, czy gorsze.
    Co do nowych puszek Nikona, ogłoszenie d800 przyjąłem z lekkim uśmieszkiem, raz cena, dwa ta masakryczna matryca 36 MPX i RAW po 70 MB. Nie na to czekałem...... Przy potkach o nowym 5d mam podobnie- co do wersji z zilionem pikseli, bo to kurcze lekkie przegięcie jest, w sensie- ok, rozumiem, że tak wielkie pliki do obrobienia teraz musza pchnąć wszystkich użytkowników w inwestycje w sprzęt komputerowy, szybkie dyski, etc. Ale to 5d z wieloma punktami AF wygląda smacznie. I bardziej rozsądnie od ostatnich ruchów Nikona. Będzie czytelniej.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Aż takie dobre? Ja w jak miałem zdecydować N vs C to właśnie 135 zaważyła o wyborze, tylko że ja wybrałem odwrotnie . Nikona z jego 135 2D Dc. Teraz wydaje mi się że to w sumie bez znaczenia co się wybierze, ale ciekaw jestem Twojej opinie jeśli chodzi o 135 N vs C.
    Dla 135 wybrałbym albo Nikona, albo Playstation. To w Canonie jest fantastyczne, ale Nikkor i Zeiss są po prostu ciekawsze . W canonie IMO najfajniejszymi szkłami jest 50L i 85L.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

No więc właśnie stąd moje pytanie, ale Daga coś zniknęła bez odpowiedzi

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja nigdy nie miałam w ręku nikkora 135mm .
    Miałam N24-70, miałam 50tkę 1.4G, coś tam jeszcze podobnego.
    I nie zmieniałam systemu dla C135. Po prostu kupiłam ten obiektyw mając Canona. Jestem z niego bardzo zadowolona i uważam (w czym nie jestem chyba odosobniona), że to jedna z lepszych stałek w tej stajni i żal byłoby sie jej pozbyć. Ot tyle :-D

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...ruszaja-zapisy

Od 6 marca będzie można "pomacać" Nikona D800 i D4! Ja się już zapisałem! Trzeba wypełnić formularz, liczba wolnych miejsc jest ograniczona. Ciekaw jestem czy będzie można zabrać próbki zdjęć do domu (na wszelki wypadek wezmę swoją kartę pamięci).

http://nikond4d800.fotopolis.pl/index.php?roadshow ---> tu jest formularz zgłoszeniowy
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Co to jest "głupota" ? Napisałem wyraźnie, że wygląd nie ma znaczenia na jakość zdjęć. Mi się D800 nie podoba. Łącznie ze specyfikacją
    Dobrze, że nie potrzebuję tego body.
    No tak jak sie ma D700 to ciezko sie odkochac
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Mam Canona a wczesniej mialem N 105mm DC i ciezko wskazac zwyciezce ale dla mnie jakosc bokehu i specyficzny mikrokontrast na korzysc Nikona ale to przemyslenia zakochanego w Nikonie.
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 27-02-2012 o 01:12 Powód: Automerged Doublepost

Strona 38 z 76 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów