Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Fujifilm FinePix X10 - konkurencja XZ1, LX5, EX1, S95

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    gorsze szkło?
    podświadomie temu przypisywałem gorszą jakość w stosuku do x10.
    nie ukrywam, że oczekiwałem na ten aparat... a teraz zeszło ze mnie powietrze
    hmm
    wyjdzie na to, że ogniskowa dobra, matryca dobra, szkło dobre, w dodatku nowość (więc rozwiązania powinny być najnowsze) a w rezultacie końcowym będzie na poziomie reszty konkurencji ...
    ... po co to wszystko(?) ...
    patrząc na wielkośc i wagę okaże się, że "starsza" konkurencja dalej bedzie liderem.
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    podświadomie temu przypisywałem gorszą jakość w stosuku do x10.
    nie ukrywam, że oczekiwałem na ten aparat... a teraz zeszło ze mnie powietrze
    hmm
    wyjdzie na to, że ogniskowa dobra, matryca dobra, szkło dobre, w dodatku nowość (więc rozwiązania powinny być najnowsze) a w rezultacie końcowym będzie na poziomie reszty konkurencji ...
    ... po co to wszystko(?) ...
    patrząc na wielkośc i wagę okaże się, że "starsza" konkurencja dalej bedzie liderem.
    Choroba, mam to samo, gdy pierwszy raz przeczytałem o x10, stwierdziłem "mój tyś". Ale powietrze zeszło..... Zwłaszcza, że mój poczciwy (mający raptem 2 lata) s90 daje naprawdę radę.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Choroba, mam to samo, gdy pierwszy raz przeczytałem o x10, stwierdziłem "mój tyś". Ale powietrze zeszło..... Zwłaszcza, że mój poczciwy (mający raptem 2 lata) s90 daje naprawdę radę.
    To i ja trzeci, co szykowałem sie do zakupu od dłuższego czasu X10. Wilekość mi odpowiada, uważam też że to zaleta (robiłem zdjęcia LX5) budowa także włącznie z manualnym zoomem, ale za dużo tych wpadek opisywamych na światowych forach od plam, po krzywy wizjer, paprochy w obiektywie, nie domykającą się migawkę, its. Powietrze zeszło całkowicie. Szukam czegoś innego choc X10 tak bardzo mi się podobał.

Uzależniony

Domyślnie Ostateczne rozwiązanie

Dzisiaj Fuji ma przedstawić ostateczne rozwiązanie problemu białych plam jakie występują na zdjęciach niektórych X10. Trwają spekulacje czy będzie to nowy firmware, czy może wymiana w serwisie procesorów w wadliwych aparatach, prawdopodobnie to pierwsze ale ostatecznie dziś będzie to wiadome:

http://www.fujixseries.com/discussio...march-12th./p1

Uprawnienia umieszczania postów