Skora miałeś Canona to może wrócić do niego?
Filmowanie mnie nie kręcie więc się wypowiadam odnośnie tych funkcji w puchach.
Skora miałeś Canona to może wrócić do niego?
Filmowanie mnie nie kręcie więc się wypowiadam odnośnie tych funkcji w puchach.
Jak można nazywać system umierającym skoro ciągle są wypuszczane i zapowiadane nowe produkty ? (w tym poszerzenie szklarni w kulejącym długim końcu)? Pentax już umiera chyba z 10 lat i jakoś umrzeć nie może. Chyba niektórych to boli.
Ja wybrałem musiałem wejść w Canona (wcale nie jakoś strasznie chętnie) zw właśnie na długie jasne szkła, które są mi potrzebne do sport na którym się skupiam... Do całej reszty wolałbym nadal mieć Pentaxa;/ Tym bardziej K-5 bo to świetna puszka i w tej cenie jak już pisałem nic nowego i lepszego nie da się kupić.
Wtedy oprócz panowania na rynku Canon miał też najlepsze matryce, uszczelki w nowych xxD wydawały sie kwestią miesięcy. I tak jest najwygodniejszym IMHO systemem i pewnie póki co jedynym oprócz Nikona sensownym dla zarobionych fotografów, którzy nie mają czasu głowić się skąd wziąć obiektyw.
A z umierających systemów bardzo interesująca jest również Minolta, której duchy straszą na kazdym stoisku foto ;-).
Wybaczcie kochani - skończmy ten temat - Wielu stąd powinno wymazać stopki i zmienić forum na Pentaxa... ale jakoś nie widzę, żeby to się miało stać.
Dlaczego chwalący nie pójdą jeszcze jutro i nie posprzedają Canonów na rzecz Pentaxa ?
po drugie... jakoś nie widzę zawodowców po fachu rozbijających się z Pentaxami
To co oni wszyscy są w ogromnym błędzie?
Niech mi ktoś to wytłumaczy jak 8-letniemu dziecko proszę !
pozdr Przemek
Kilku jest, wystarczy poszperać![]()
C i N po prostu są popularniejsze, maja o niebo lepszy marketing przynajmniej w europie. Ja już napisałem czemu się przeniosłem do Canona, po za tym jednym jedynym powodem (długimi szkłami) jakichś strasznych plusów w C względem Pentaxa wg mnie nie ma. Przynajmniej jeśli rozpatrujemy tą półkę + szkła do tych +/- 200mm.
a jak tam z jasnymi stałkami u Pentaxa ? bo nawet nie wiem
Ja osobiście jedynego Pentaxa jakiego bym kupił To 645D
I będę go ostro brał pod uwagę przesiadają się na Med
Terefere... To samo mówią od kilku lat o systemie 4/3 (nie mylić z m4/3).
A system ma się dobrze i żyje nadal.
O proszę... w następną skrajność zmierzamy
Jest spora szansa, że to uczynię, jeśli tylko następca K-5 dostanie gibany LCD.
Proszę bardzo...
Po pierwsze... Co mają zawodowcy do amatora który w tym wątku prosi o poradę???
Po drugie... EOS 60D (bo taką tu rozważamy) to puszka dla zawodowców??? Proszę Cię...
Pozdrówka!
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 05-02-2012 o 14:14
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ja przeszedłem z Canona na Pentaxa. Co do stałek Pentaxa pełnoklatkowych - 31mm i 77mm - idealne szkła. Do tego jeszcze 43mm. Również są: 35mm (w 3 wersjach 2.0, 2.4, 2.8 macro), 70mm, 21mm, 40mm, 15mm, 100mm macro, 200mm, 300mm, 55mm, 50mm (w kilku wersjach). No i to jest wszystko nadal produkowane!! To wszystkie jakie znam.
Jest jeszcze masa manualnych szkieł które biją jakością wiele innych szkieł, a można je mieć za małe pieniądze!
Nawiązałem tutaj do ogółu nie tylko do przedziału 60D, k-5, D7000złapałeś zły kontekst
Wytłumacz mi dlaczego ślubniacy reporterzy itd w ogromnej większości nie siedzą w Penaxach ?
Proste pytaniei prosze prostą krótką odpowiedź
po drugiewielu za pomocą 60D zrobi lepsze fotografie niż niektórzy z 1Ds
Aparat nie czyni profesjonalisty- żeby było jasne
pozdrówki też![]()