Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ciekawe jest to że w Europie 1DsIII zniknął już z oferty Canona a 1DIV wciąż w niej jest, obok 1DX.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-01-2012 o 11:02
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Może zalegają resztówki w magazynach i chcą je upłynnić, a Ds-ów już nie ma (ewentualnie to co zostało na części zamienne pójdzie).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Może zalegają resztówki w magazynach i chcą je upłynnić, a Ds-ów już nie ma (ewentualnie to co zostało na części zamienne pójdzie).
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV? Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny. IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV? Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny. IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Taki zestaw będzie miał za mało rozdzielczości do studia.... dodaj jeszcze 5dmkII i jest marzenie
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A zapowiadali gdzieś zakończenie produkcji 1DmkIV?
    Też mi się jakoś tak wydawało że nigdzie o tym nie czytałem.
    Bo dla mnie to zestawienie tej puszki z 1DX tworzy zestaw idealny.
    Jestem podobnego zdania.
    IMO 1DmkIV będzie się dalej sprzedawał bardzo dobrze.
    Wiele na to wskazuje. Dla spoterów, przyrodników i wielu fotografów sportowych ten crop jest jak znalazł. Widać to było też po dyskusji na naszym forum: ci którzy używają byli w większości zadowoleni, krytykowali głównie userzy, którzy nigdy nie mięli puszki serii 1D :-)

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Taki zestaw będzie miał za mało rozdzielczości do studia....
    Jeszcze całkiem niedawno do dyspozycji było 12 MPx w 5D MkI i 16,7 MPx w 1Ds MkII i jakoś wystarczało :-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 22-01-2012 o 12:14 Powód: Automerged Doublepost
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ciekawe jest to że w Europie 1DsIII zniknął już z oferty Canona a 1DIV wciąż w niej jest, obok 1DX.
    Nic dziwnego. 1DsIII po pierwsze jest starszy a po drugie jest FF i ogólnie był na pewno produkowany w mniejszej liczbie egzemplarzy niż 1DsIV a więc logicznym było, że trzeba się z niego wyprzedać szybciej.
    1DIV jest nowszy ale też pewnie niedługo zniknie.
    Moim zdaniem, powód? Ds zeszły po to, żeby Ci którzy o nich myśleli kupili 1DX nie ważne czy byli mocno czy słabo zdecydowani. 1DIV jeszcze jest bo Ci którzy chcą nadal mieć cropa aps-h mają szansę go jeszcze kupić aby mieć najwyższy model z aps-h a potem i tak kupią 1DX

As the new leader in Canon’s arsenal of professional DSLRs, the EOS-1D X will be a high-speed multimedia juggernaut replacing both the EOS-1Ds Mark III and EOS-1D Mark IV models in Canon’s lineup.
    Jesteś jednym z ludzi o których pisałem w odpowiedzi na pytanie Mac'a
    Tyle, że Ty masz 1DIV jeżeli dobrze kojarzę.
    On jest jeszcze dostępny (pewnie nadal jeszcze produkowany ale w mniejszej ilości) po to żeby Ci wszyscy którzy chcą jeszcze mieć aps-h go teraz kupili a potem i tak kupią 1DX.
    Ds zniknął aby malkontenci zastanawiający się czy 18Mpx nie jest za mało a 12fps im nie potrzebne i tak kupili DX jeżeli chcą mieć nowe body, bo Ds to im zostanie tylko z obrotu wtórnego
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów