Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Aparat fajny ale w polskich warunkach szybciej się aparat skończy niż zwróci
    Znam "polskie warunki", że ten aparat zwróci się po jednej sesji. Pisz o "swoich warunkach", raczej.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Znam "polskie warunki", że ten aparat zwróci się po jednej sesji. Pisz o "swoich warunkach", raczej.
    No to mamy sprzedaż pięciu, może sześciu aparatów aparatów Ale skoro jedna sesja zwraca tą jedynkę to wątpię czy ktoś będzie chciał się pchać w małą klatkę (w końcu Hassel zwróci się po trzech takich sesjach )
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec

Domyślnie

Ale ten aparat w założeniu jest też dla reporterów, którym raczej się nie zwróci. ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Domyślnie

...jeszcze musi zarobić (przynajmniej tak by było w moim przypadku).
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    ...jeszcze musi zarobić (przynajmniej tak by było w moim przypadku).
    ale po co? nielepiej postawic na półce i poprostu się nim cieszyć?

(żartowałem)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Ceny jakich można się było spodziewać - ale czas jak zwykle zweryfikuje cenę.
    Dopiero po EURO i Olimpiadzie i jeszcze kolejnym miesiącom aż się rynek nasyci to się okaże jaka będzie normalna cena, nie spowodowana kolosalnym ssaniem na rynku fotografii sportowej.
    Na razie zyski odkładam na kolejne eL-ki - większy będzie z tego pożytek.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam nadzieję, że się mylę ale w tę cenę to bardzo wątpię.
    A ja jestem optymistą
    Coś mi mówi, że Canon jeszcze zejdzie z tych 6800$.
    Nikon jest baaardzo zbliżony. Myślę, że wpuszczając 1DX mieli nadzieję wyprzedzić Nikona bardziej niż się to okazało po premierze D4.
    Wystarczy poszukać po forach (nawet u kolegów żółtych u nas), że wiele pojawiło się głosów po premierze 1DX o możliwych zmianach systemu, które po premierze D4 w dużej mierze przycichły. 2Mpx i 2fpsy może się okazać za mało za różnicę 800$ Jak zjadą o 400-500$ to może i w PL na 25 się zatrzyma
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dużo od kursu złotego zależy IMHO.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Od kursu złotego zależy (przynajmniej patrząc na kursy walut w ostatnim roku) jakieś 10-15 % ceny....a to już sporo
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A ja jestem optymistą
    Coś mi mówi, że Canon jeszcze zejdzie z tych 6800$.
    Nikon jest baaardzo zbliżony. Myślę, że wpuszczając 1DX mieli nadzieję wyprzedzić Nikona bardziej niż się to okazało po premierze D4.
    Wystarczy poszukać po forach (nawet u kolegów żółtych u nas), że wiele pojawiło się głosów po premierze 1DX o możliwych zmianach systemu, które po premierze D4 w dużej mierze przycichły. 2Mpx i 2fpsy może się okazać za mało za różnicę 800$ Jak zjadą o 400-500$ to może i w PL na 25 się zatrzyma
    A moim zdaniem to tak nie zadziała. Te premiery idą obok. O zmianie sytemu mogą myśleć tyko prawdziwi onaniści albo nieliczne osoby dla których jakieś szczególne cechy systemu/korpusu są ważne. Natomiast premiera Nikona w czerwonym obozie ma o tyle małe znaczenie że tu ciśnienie na pełną klatkę w reporterskim body było do dawna ogromne. Dlatego Canon może sobie pozwolić na łupienie skóry. Wielu w tym systemie po prostu czekało na taką puszkę latami no i jest. Dlatego nie ma zlituj się.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 37 z 84 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów