Strona 20 z 52 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Ojtam ojtam, ja bym akurat nie wymienił w życiu 35L na wersję 1.2 gdyby była jeśli szybkość AF miała by być taka jak w 50tce 1.2.
    albo za malo procentow mam, albo mi sie gramatyka jezyka ojczystego juz mocno zatarla z niedostatecznie czestego uzywania... w kazdym razie parser mi sie kompletnie wylozyl na tym zdaniu.

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    35L świetnie nadaje się do szybkich akcji, dynamicznego tańca itp, a bokeh to można studiować przy dłuższych ogniskowych, gdzie robi się zwykle wąskie kadry i wszystko co w nie wlezie ma spory wpływ na wygląd całości.
    tak i nie. na duzych dziurach i przy niewielkich odleglosciach szklo z kiepskim bokehem potrafi sie wylozyc, jak sie trafi nieodpowiednie tlo. w przypadku 35/2 na pewno jest to istotny problem.

co do wyboru... IMHO wybor 50-tek do Canona jest bidny. dla odmiany 35 i 85 jest porzadne na praktycznie kazda kieszen, a zarabiajacy z fotografii moga tez wybierac z fajnych 24 mm. tylko do 50 jest mizeria...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    co do wyboru... IMHO wybor 50-tek do Canona jest bidny. dla odmiany 35 i 85 jest porzadne na praktycznie kazda kieszen, a zarabiajacy z fotografii moga tez wybierac z fajnych 24 mm. tylko do 50 jest mizeria...
    Ja jakos problemu z zakupem 50tki nie miałem, kupiłem Sigme i jestem mega zadowolony
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

albo za malo procentow mam, albo mi sie gramatyka jezyka ojczystego juz mocno zatarla z niedostatecznie czestego uzywania... w kazdym razie parser mi sie kompletnie wylozyl na tym zdaniu.

tak i nie. na duzych dziurach i przy niewielkich odleglosciach szklo z kiepskim bokehem potrafi sie wylozyc, jak sie trafi nieodpowiednie tlo. w przypadku 35/2 na pewno jest to istotny problem.

Haha, w sumie racja . Tak to jest, jak się pisze w czasie pracy posty
    To od nowa:
    "Ojtam, ojtam. Ja bym akurat nie wymienił 35L na wersję 1.2, gdyby takowa istniała, jeśli szybkość AF miała by być podobna do 50tki 1.2." - Chyba jakoś tak to powinno brzmieć.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Ja jakos problemu z zakupem 50tki nie miałem, kupiłem Sigme i jestem mega zadowolony
    tez mam Sigme, dlatego ze nie fotografuje poruszajacych sie obiektow (slimaki pomijam). ale biorac pod uwage mase/gabaryt i jakosc AF to trudno tu mowic o idealnym kompromisie. ot, sensowna alternatywa przy okreslonych potrzebach...
    www albo tez flickr

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

tez mam Sigme, dlatego ze nie fotografuje poruszajacych sie obiektow (slimaki pomijam). ale biorac pod uwage mase/gabaryt i jakosc AF to trudno tu mowic o idealnym kompromisie. ot, sensowna alternatywa przy okreslonych potrzebach...
    Ja fotografuje tym szkłem praktycznie wszystko, jest to moje podstawowe szkło i nie mam problemów z AF ani z poruszająymi sie obiektami Co do jakości to mi ona bardzo odpowiada i cholernie z niej jestem zadowolony

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Pierwszy w 100% zadowolony user sigmy 50mm Świat się kończy?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Zadowolonych jest wiecej, ale ci pozostali traktuja ja jak akustyk, jak manuala

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Ja fotografuje tym szkłem praktycznie wszystko, jest to moje podstawowe szkło i nie mam problemów z AF ani z poruszająymi sie obiektami Co do jakości to mi ona bardzo odpowiada i cholernie z niej jestem zadowolony
    spójrz sobie na mój podpis i wszystko bedziesz wiedział, onanistą sprzętowym nie jestem jak większość kolegów na forum

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

To co robisz na forum sprzętowym?

A ja to się zastanawiam czy nie wymienić 24-70 na drugie 5D z 35 2.0

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja tez jestem bardzo zadowolony, chociaz ocene sprawnosci w przypadku ruchomych tematow mam nieco nizsza.

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    nie no... ja tez od dawna powtarzam, ze szklo jest fantastyczne...

z innej beczki... zawsze uzywalem Sigmofonu w 5D, ale ostatnio wyprobowalem jej w 40D. i to jest swietne polaczenie. i kat widzenia duzo uzyteczniejszy i to nastawianie ostrosci szybsze i jakby pewniejsze sie zrobilo...
    www albo tez flickr

Strona 20 z 52 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów