Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Archiwizacja zdjęć

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W sumie fajna sprawa, tylko wymaga czasu na początku. IMHO pogadaj z tym swoim drużynowym, na czym mu najbardziej zależy, bo wg mnie od tego trzeba zacząć. Czy chce sobie np. za rok szukać fotek po jakichś tagach itp. lub tylko wystarczy mu pod datach.
    Ja np mam tak, że nie taguję fotek a katologuję je w ten sposób, że tworzę dla każdego zrzutu folder z nazwą z datą np. 2012.01.17 i zazwyczaj dopisuję jakieś słowo / słuwa klucz np. 2012.01.17 Zakopane wycieczka lub coś w tym stylu.
    Na moje potrzeby w pełni mi to wystarcza. Pytanie czy wystarczy Twojemu drużynowemu?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W sumie fajna sprawa, tylko wymaga czasu na początku. IMHO pogadaj z tym swoim drużynowym, na czym mu najbardziej zależy, bo wg mnie od tego trzeba zacząć. Czy chce sobie np. za rok szukać fotek po jakichś tagach itp. lub tylko wystarczy mu pod datach.
    Ja np mam tak, że nie taguję fotek a katologuję je w ten sposób, że tworzę dla każdego zrzutu folder z nazwą z datą np. 2012.01.17 i zazwyczaj dopisuję jakieś słowo / słuwa klucz np. 2012.01.17 Zakopane wycieczka lub coś w tym stylu.
    Na moje potrzeby w pełni mi to wystarcza. Pytanie czy wystarczy Twojemu drużynowemu?
    Też tę metodę stosuje, ale ograniczam się do miesiąca 2011.12 (mi akurat tyle wystarczy) a na tagowanie nie mam czasu

Karol, zrób tak jak Tobie pasuje bo to Ty będziesz tym zarządzał a chyba nie chodzi im "o stworzenie systemu" w sensie napisania aplikacji ???

Bo jeżeli chodzi o procedurę, zasady archiwizacji, to tak jak napisał Bangi chyba jest najlepiej.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 17-01-2012 o 12:51

Coś już napisał

Domyślnie

Może wystarczy darmowa picasa od google. Jest prosta i ma niezłe opcje wyszukiwania.

http://picasa.google.com/intl/pl/

Coś już napisał Awatar Furman
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Dobra chłopaki dzięki za odpowiedzi. System to chodzi bardziej o procedurę, a nie o aplikację. Dobra popytam się o szczegóły. A co do tego ja też stosuję taką metodę jak Bangi i mi ona wystarcza.

Pozdrawiam Karol!
    Dopiero zaczynam.
    Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów