Pokaż wyniki od 1 do 10 z 188

Wątek: Tylko 2 stałki pod pełną klatkę

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Oj odstawisz, odstawisz 135L
    Ja z punktu widzenia wypluwanych fotek nie żałuję tego ruchu, ale z racji mojego wieku i konieczności dźwigania tej kobyły (powtarzam: re-we-la-cyj-nej) coraz częściej wracam do pomysłu 70-200 f4 IS plus 85 i 135
    Kręgosłup i kolana ma się tylko raz...
    To jest tak z tymi stałkami..... Chce się mieć i już.
    Przez lata w Nikonie to trenowałem. Najpierw zoomy, które były uniwersalne, tyle, że jakość obrazka bardzo średnia. Potem stałki. Np 24/2.8 ceniłem za kompaktowość i.... winietę, no w Canonie jest to szkło toczka w toczkę podobne. Przy 85/1.4 kochałem GO, ale szkło było ogromniaste i.. powolne. I tak dalej, na wspominki mi się wzięło.
    W Canonie zaczynam, szukam optymalnych rozwiązań, na początku budżetowych (bo wraz z systemem, przeskoczyłem na FF). Jest już kilka pomysłów, np 70-200/4, właśnie ze względu na wagę, czy też 17-40 (choć tu nie jestem przekonany). Stąd na dzień dobry dwie stałki takie, a nie inne.
    Prawdą jest, że kręgosłup ma się jeden.... Poza tym co za dużo szkieł, to też niezdrowo, zastanawiać się, co wziąć np na spacer z dzieckiem...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    To jest tak z tymi stałkami..... Chce się mieć i już.
    Przez lata w Nikonie to trenowałem. Najpierw zoomy, które były uniwersalne, tyle, że jakość obrazka bardzo średnia. Potem stałki. Np 24/2.8 ceniłem za kompaktowość i.... winietę, no w Canonie jest to szkło toczka w toczkę podobne. Przy 85/1.4 kochałem GO, ale szkło było ogromniaste i.. powolne. I tak dalej, na wspominki mi się wzięło.
    W Canonie zaczynam, szukam optymalnych rozwiązań, na początku budżetowych (bo wraz z systemem, przeskoczyłem na FF). Jest już kilka pomysłów, np 70-200/4, właśnie ze względu na wagę, czy też 17-40 (choć tu nie jestem przekonany). Stąd na dzień dobry dwie stałki takie, a nie inne.
    Prawdą jest, że kręgosłup ma się jeden.... Poza tym co za dużo szkieł, to też niezdrowo, zastanawiać się, co wziąć np na spacer z dzieckiem...
    jeśli się nadal zastanawiasz i wahasz, to doradzę ci takie rozwiązanie: kup 16-35 (mi świetnie sie sprawdza na spacerach :grin: ) oraz odpowiadającą twoim przyzwyczajeniom/oczekiwaniom węższą stałkę: 85L lub 135L.

16-35 zawsze możesz sprzedać , jeśli stwierdzisz, że to "nie to"(albo jak ja - zostawić). Rozważany przez ciebie 17-40 to jedynie lekki, poprawny, dość tani obiektyw z czerwonym paskiem...

Uprawnienia umieszczania postów