Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: 5dMKII w praktyce - porady, ustawienia

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    ...dla amatorów (podobnie zresztą jak rzeczony aparat)...
    hah ciekawe dlaczego wybiera używa go tak wielu pro np fashion - i bynajmniej nie mam na myśli tylko PL

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    hah ciekawe dlaczego wybiera używa go tak wielu pro np fashion - i bynajmniej nie mam na myśli tylko PL
    Popieram.
    Jednen z moich ulubionych (jak nie najbardziej ceniony) fotografów ślubnych Jerry Ghionis leciał najpierw na pierwszej piątce, a teraz na 5DII.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    David Busch - autor "Canon EOS 5D Mark II Guide to Digital SLR Photography" -jednej z książek, do których się odniosłem, sugeruje, że użytkownik 5DII należy do jednej z poniższych grup:

Są to więc raczej miłośnicy pięknego obrazka także profesjonaliści, którym ten obrazek jest potrzebny w wykonywanej pracy np. graficy. Fotografowie żyjący tylko ze zdjęć jak raz nie zostali wymienieni, to nie znaczy,że nie mogą korzystać z 5DII ale ciągle jojczyć na AF raczej im nie przystoi.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    David Busch - autor "Canon EOS 5D Mark II Guide to Digital SLR Photography" -jednej z książek, do których się odniosłem, sugeruje, że użytkownik 5DII należy do jednej z poniższych grup:

Są to więc raczej miłośnicy pięknego obrazka także profesjonaliści, którym ten obrazek jest potrzebny w wykonywanej pracy np. graficy. Fotografowie żyjący tylko ze zdjęć jak raz nie zostali wymienieni, to nie znaczy,że nie mogą korzystać z 5DII ale ciągle jojczyć na AF raczej im nie przystoi.
    Pragnę zauważyć, że w/w twierdzenie jest przykładem niezrozumienia tekstu.
    Opis odnosi się do adresata książki. Tu nie jest napisane, że 5DII to aparat dla szeroko pojętego amatora, ale że książka jest przeznaczona dla amatora (wymienione stopnie amatorstwa), który ma do dyspozycji ten aparat.
    To poważna różnica logiczna.

A to, że 5DII to aparat semi-profi jest wiadome nie od dziś i nie ma się co tak spinać, że jest "profi".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów