Pokaż wyniki od 1 do 10 z 516

Wątek: Magic lantern

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Pytanie do użytkowników 500D. ML 22.12.11
    Podczas filmowania z ML mam niski poziom dźwięku. Analog gain na max 32 db AGC off.
    Gdy np nagrywam w domu w tle gra radio, ktoś coś mówi to później na filmie to słychać, ale radio jest prawie niesłyszalne. Wskaźnik Audio Meters jest szary, tylko czasami jak ktoś głośniej powie to robi się zielony.
    Ta sama scena nagrywana bez ML - poziom dźwięku jest o wiele wyższy - radio słychać dokładnie.
    Czy tak powinno być?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Pytanie do użytkowników 500D. ML 22.12.11
    Podczas filmowania z ML mam niski poziom dźwięku. Analog gain na max 32 db AGC off.
    Gdy np nagrywam w domu w tle gra radio, ktoś coś mówi to później na filmie to słychać, ale radio jest prawie niesłyszalne. Wskaźnik Audio Meters jest szary, tylko czasami jak ktoś głośniej powie to robi się zielony.
    Ta sama scena nagrywana bez ML - poziom dźwięku jest o wiele wyższy - radio słychać dokładnie.
    Czy tak powinno być?
    To masz superkowo, chłopie. Na ogół cały problem polega na wgraniu tła dźwiękowego, które niekoniecznie jest takie jak sobie do filmu zamarzysz. To pierwsza przeszkodam na której potykają się początkujący filmowcy. Do monitorownia dźwięku niezbędne są słuchawki, bo to,o słyszysz ty, a co zbiera mikrofon, to dwie różne rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez 4bert ; 14-01-2012 o 14:53 Powód: literówki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    To masz superkowo, chłopie. Na ogół cały problem polega na wgraniu tła dźwiękowego, które niekoniecznie jest takie jak sobie do filmu zamarzysz. To pierwsza przeszkodam na której potykają się początkujący filmowcy. Do monitorownia dźwięku niezbędne są słuchawki, bo to,o słyszysz ty, a co zbiera mikrofon, to dwie różne rzeczy.
    Niestety słuchawek nie mam. Co do tła dźwięku, to obniżyć poziomu dźwięku się da, ale podnieść do poziomu jaki jest w aparacie bez ML niestety nie mogę.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Domyślnie W moim 50d Magic lantern nie chce działać...

W moim 50d Magic lantern nie chce działać...
    Jaka może być tego przyczyna?
    Wgrywam tak jak w instrukcji i aparat się wiesza...
    Dopiero wyjęcie baterii pomaga...
    Bardzo zależy mi na funkcji nagrywania video i był bym wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam wszystkich

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomartinez Zobacz posta
    W moim 50d Magic lantern nie chce działać...
    Jaka może być tego przyczyna?
    Wgrywam tak jak w instrukcji i aparat się wiesza...
    Dopiero wyjęcie baterii pomaga...
    Bardzo zależy mi na funkcji nagrywania video i był bym wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam wszystkich
    A szukałeś rozwiązania w tym wątku: http://www.canon-board.info/showthre...re+50d&page=17
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów