Strona 56 z 155 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Domyślnie

Dzięki bardzo.

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Czy jest możliwość wywołania zdjęć z automatu? Jak domtej pory sobie z tym nie poradziłem. Powiedzmy pierwszą fotkę ustawiam expozycję na auto i wb tez. Teraz kopiuję ustawienia do reszty zdjęć i kupa. Kolejne fotki nie ustawia na auto tone tylko daje im wartości z pierwszej fotki.

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Trochę zbyt lakonicznie opisałeś swój workflow, stąd moje pytanie - powiedz mi, proszę, czy do opisanej procedury używasz funkcji Copy Settings (CTRL+SHIFT+C oraz CTRL+SHIFT+V) ? Czy może jakoś inaczej podchodzisz do tego zagadnienia?

Jeżeli używasz Copy Settings, to w oknie dialogowym nie zaznaczasz opcji przy White Balance oraz Exposure - wszystkie inne parametry, które zostaną zaznaczone Lightroom zastosuje do kolejnych zdjęć.
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Pytanie do prosów
    Czy da się w jakiś sposób (bezpośrednio chyba nie) modyfikować krzywą na poszczególnych kanałach RGB?

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Czy jest możliwość wywołania zdjęć z automatu? Jak domtej pory sobie z tym nie poradziłem. Powiedzmy pierwszą fotkę ustawiam expozycję na auto i wb tez. Teraz kopiuję ustawienia do reszty zdjęć i kupa. Kolejne fotki nie ustawia na auto tone tylko daje im wartości z pierwszej fotki.
    Zrób sobie kolego w module Develop preseta. Na jednym z rawów ustaw WB Auto i Auto Tone. Potem utwórz preseta, w którym tylko te ustawienia będą kopiowane. Możesz potem z tymi ustawieniami wczytywać rawy do LR albo ustawić na jednym i synchronizować. U mnie działa.

Pozdrawiam.
    Marki trzy.

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czy da się w jakiś sposób (bezpośrednio chyba nie) modyfikować krzywą na poszczególnych kanałach RGB?
    Lightroom operuje ciut inaczej na krzywych niż Photoshop, stąd brak wsparcia dla tego typu opracji.

Gdzieś czytałem, że w wersji 4 Adobe ma umożliwić pracę na osobnych kanałach, tylko jakoś nie bardzo w to wierzę... Lightroom nie ma na celu zastąpienia PS, więc pewnie to tylko plotka.
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giraff Zobacz posta
    Lightroom operuje ciut inaczej na krzywych niż Photoshop, stąd brak wsparcia dla tego typu opracji.

Gdzieś czytałem, że w wersji 4 Adobe ma umożliwić pracę na osobnych kanałach, tylko jakoś nie bardzo w to wierzę... Lightroom nie ma na celu zastąpienia PS, więc pewnie to tylko plotka.
    I raczej nigdy nie zastąpi, bo wątpię, by dodane zostały jakieś funkcje do retuszu. A korekcja koloru na krzywych to jedno z najbardziej podstawowych narzędzi, zresztą już chyba oferowane przez większość aplikacji u konkurencji.

Domyślnie

A co ma korekcja na krzywych do retuszu, bo na retuszu to się nie znam wcale, a korekcja na kanałach kojarzy mi się z ustawieniem kolorów jednak?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A co ma korekcja na krzywych do retuszu, bo na retuszu to się nie znam wcale, a korekcja na kanałach kojarzy mi się z ustawieniem kolorów jednak?
    No właśnie nie ma nic, dlatego wprowadzenia operacji na krzywych do Lightrooma można się spodziewać i oczekiwać :-)

Domyślnie

A OK. Prawie nie spałem od 2 dni i źle przeczytałem Twój post.

Swoją drogą, wiadomo coś kiedy LR4 można się spodziewać?

Strona 56 z 155 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów