Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: dlaczego Pocket Wizard?

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na sukces i popularność czarodziejów składa się wszystko po trochu tak naprawdę - z PW masz 100 na 100 klatek wyzwolonych, zasięg, support producenta, zajefajna technologia Hypersync. Na moim 1DMKIV mam z 1/500 na 1/8000 bez włączania HSSu, który bardzo mocno ogranicza moc lampy. Generalnie żyć nie umierać, z tym że wiele features pojawiło się dopiero niedawno, wraz z nowym firmware. Duży plus za to, że producent cały czas rozwija oprogramowanie do flexów, nie wypuszczając następnych modeli telefonów i blokując funkcjonalności poprzednich jak naprzykład Apple.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

to ze nie wlaczasz hssu na lampie to chyba nie oznacza ze go nie ma. Wiem ze PW potrafia przyspieszyc synchro i wyciagnac wiecej z hss'a ale zeby takie cuda robic? Z reszta sam niedawno kupilem jeszcze nei zdazylem sie nwoymi PW pobawic ale stopke juz udalo mi sie polamac (wsunalem w stopke od body i dokrecilem nawet nie mocno, jak wykrecilem to byla juz rysa ktora wyglada mi na pekniecie, nie chce sprawdzac bo jeszcze sie calkiem landie trzyma) nie wiem moze byla wada materialu - musze zwrocic sie do serwisu ale czy mam szanse...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    to ze nie wlaczasz hssu na lampie to chyba nie oznacza ze go nie ma.
    Dokładnie tak własnie jest, jak piszesz. HSS jest włączany przez PW, jak potrzeba. Nie da się oszukać fizyki działania migawki szczelinowej, choćby nie wiem, jak zaawansowana elektronika czy nawet magia Wizarda za tym stała.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ok, my bad. Marketing mnie omamił

Jednak faktyczny uzysk to około 2 EV na krótkich czasach - zaobserwowane na plenerach ślubnych. Co do wyłamujących się stopek to polecam kabel OC-E3. Mi już parokrotnie stopki uratował.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Bywalec

Domyślnie

Niektórzy kupują Flexy, niektórzy Plusy II, a inni Multimaxy. Zależy co komu potrzebne. Plusy mają większy zasięg od Flexów przez co są lepsze do wyzwalania zdalnego aparatu. Nie przenoszą TTL, ale to też nie każdemu potrzebne. ;-)
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Na sukces i popularność czarodziejów składa się wszystko po trochu tak naprawdę - z PW masz 100 na 100 klatek wyzwolonych, zasięg, support producenta, zajefajna technologia Hypersync. Na moim 1DMKIV mam z 1/500 na 1/8000 bez włączania HSSu, który bardzo mocno ogranicza moc lampy. Generalnie żyć nie umierać, z tym że wiele features pojawiło się dopiero niedawno, wraz z nowym firmware. Duży plus za to, że producent cały czas rozwija oprogramowanie do flexów, nie wypuszczając następnych modeli telefonów i blokując funkcjonalności poprzednich jak naprzykład Apple.
    Co racja, to racja. Na 5D MK II synchronizacja konczy sie przy ok. 1/200s, ale i tak jest wypas, majac zdalny E-TTL II :-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m2k Zobacz posta
    Co racja, to racja. Na 5D MK II synchronizacja konczy sie przy ok. 1/200s, ale i tak jest wypas, majac zdalny E-TTL II :-)
    jak nie walisz serią to rewelacyjnie działa HSS i w zasadzie czas synchro masz na maxa (do 1/8000 chyba nawet działa)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów