Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: C 70-200 f4 czy Sigma 50-150 f2.8 II ?

Mieszany widok

Domyślnie

Zakładając, że zdecydowałbym się na C 70-200 2.8, to czy ten obiektyw pasowałby do body 500d? Mam tu na myśli ciężar, a właściwie ten balans wagowy po podpięciu obiektywu do body...czy taki zestaw dawałby mi w miarę komfortowe użytkowanie? Gdzieś kiedyś czytałem, że mając podpięty obiektyw o znacznej wadze, warto wyposażyć aparat w gripa, by lepiej zbalansować ciężar...

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bravd Zobacz posta
    Zakładając, że zdecydowałbym się na C 70-200 2.8, to czy ten obiektyw pasowałby do body 500d? Mam tu na myśli ciężar, a właściwie ten balans wagowy po podpięciu obiektywu do body...czy taki zestaw dawałby mi w miarę komfortowe użytkowanie? Gdzieś kiedyś czytałem, że mając podpięty obiektyw o znacznej wadze, warto wyposażyć aparat w gripa, by lepiej zbalansować ciężar...
    Spokojnie dasz radę. Jeżeli nie sprawia Ci problemu użytkowanie 500D z krótszymi szkłami, to i z 70-200/2.8 nie będzie problemu, uchyt jest podobny. Zresztą zawsze możesz iść do sklepu i podpiąć na próbę. Ta znaczna waga to raczej przesada, o tej można mówić przy stałkach pow. 400mm. Miałem 350D rozmiarowo odpowiadający 500D i dokupiłem gripa, ale nie ze względu na rozmiary body a z uwagi na wygodniejsze wykonywanie ujęć pionowych.
    Zazwyczaj mówi się o podpinaniu szkła do body, w niektórych przypadkach jest odwrotnie, podpinamy body do szkła .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów