Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 159

Wątek: Zestaw do sportu

Domyślnie

tylko po co ci szeroki na piłkę nożną :] łatwiej dokupić szeroki niż zmienić puszkę więc jak możesz to bierz 1d2 od razu :]
    C1D3-S35mm1.4

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Szeroki potrzebuje do wszystkiego innego.

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No tak nie ma to jak powtarzać bzdury wyczytane w necie...
    Ale wiadomo każdy swoje chwali
    ? ja nie mam tej puszki
    1. MIAŁEM 1d2 i 1d3 - pewniejszy (nie pisalem ani razu o szybkosci) mial 1d2
    2. Znam pare osob, ktore przechodzily droge 1d2->1d3->1d4 - tesknia za AF z 1d2, psiocza na ten z 1d4
    3. Porownywalem z jedna osoba prace servo w jednej hali 1d3 vs. 1d4 - podobnie marnie bylo - nie przypominam sobie problemow tam z 1d2

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Z tą gwarancją na wymienioną migawkę nie jest takie pewne.
    W nowym podforum jak ktoś o to zapytał wprost to nie padła żadna odpowiedź czy po wymianie gwarancja jest znowu odnawiana na ilość cykli czy tylko na 6mc jak widnieje na kwitku z serwisu...
    A co do najmniej awaryjnej puszki to poproszę link do szczegółowych danych na ten temat...
    jak wymienialem migawke w 1d2 na gwarancji to nie dostalem swistka na 6miesiecy ale moze faktycznie jest jak piszesz

odnosnie awaryjnosci to linka nie dam, bo takich danych nie ma, wlasciciele nie klepia o nich 300 postow na godzine tylko uzywaja info to rowniez jest "zaslyszane", nowsze jedynki czesciej sie serwisuje (np. w 1d3 po 80k zdjec mialem spust do wymiany ??: ). Co nie zmienia faktu, ze sa inne funkcje dla ktorych warto jest miec nowsza jedynke AF nie jest w nich tragiczny czy wyraznie mniej pewny, ale jednak gorszy

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Nie zaprzeczę, że już teraz myślałem o trochę lepszej puszce żeby starczyła na dłużej, szkła łatwiej dokupić niż zmienić aparat... ale chyba zostane jednak przy najtańszej opcji.
    na odwrot latwiej i czesciej sie puszke zmienia, lepiej na starcie kupic dobre szkla
    Ostatnio edytowane przez Andrus ; 18-12-2011 o 23:07

Domyślnie

Już w sumie jestem zdecydowany na 40d które da rade złapać z przebiegiem ~10tys, tylko nadal męczy mnie sprawa krótkiego obiektywu;/ W tej chwili posiadam Pentaxowego 17-70/4 na SDM, który jest szybki, celny i tak ostry na f4, że można się nim golić... Strasznie mi szkoda tego szkła a w Canonie niestety nie widzę godnego zamiennika. Tego szkła na co dzień używam dużo częściej niż 70-200, które służy mi głównie do sportu. Gdyby nie to szkło już wyprzedałbym obecny system i siedział najpewniej w Canonie ale przez to nadal mam wątpliwości czy nie poszukać ostrej sztuki sigmy 70-200/2.8 ;/

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

...40d od 50d różni się tylko lepszym lcd i wieksza rozdzielczością matrycy...
    Nie tylko... polecam przeanalizować dokładnie

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie

JW tej chwili posiadam Pentaxowego 17-70/4 na SDM, który jest szybki, celny i tak ostry na f4, że można się nim golić... Strasznie mi szkoda tego szkła a w Canonie niestety nie widzę godnego zamiennika. /
    A 17-40/4L nie jest godzien uwagi?

Domyślnie

Może i jest ale jednak 30mm krócej na długim końcu robi różnice. Chodzi mi o to, że za bardzo nie ma niczego porównywalnego do tego szkła, tym bardziej w okolicach 1500zl... W sumie to będę skazany właśnie na to 17-40

Hmmm wyczytałem, że 50d ma lepszy AF? W sumie to przekonała mnie dość mocno mikro regulacja AF. Czyli co do puszki w sumie wracam do punktu wyjścia i najbardziej przychylam się ku 50d. Do tego bankowo 70-200/2.8 L +.... nadal nie wiem. Chyba będe skazany na początku na 18-55 bo na coś konkretniejszego (typu własnie 17-40) nie starczy mi kasy. Może przy dobrych wiatrach będzie ta sigma czy tam tamron 17-50 lub po prostu sigma 30/1.4.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Na początek KIT 18-55 Ci starczy, nie jest taki zły jak go malują. Ostatnio z chwilowego braku innych obiektywów robiłem nim zdjęcia na urodzinach znajomej z puszką Canon 7D i całkiem przyzwoicie to wyszło.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec

Domyślnie

Nie ma złych szkieł źli operatorzy puszek
    Tak na poważnie to kit do szerszych kadrów będzie wystarczający + 70-200/2.8
    i ... nie myśl już wiecej bo nigdy nie zmienisz
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Hmmm wyczytałem, że 50d ma lepszy AF? W sumie to przekonała mnie dość mocno mikro regulacja AF.
    To coś z tym czytaniem nie bardzo :wink:.
    50D ma ten sam układ AF co 40D. A mikroregulacji w 50d nie ma :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów