Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Ps. Tą aukcję może wygrać ktoś kto nie ma pojęcia o fotografii ale licytuje sprzęt na prezent bo ktoś sobie wymarzył taki model dostać
    Chris_11 - takiego kogoś też nazwiesz naiwniakiem i powiesz, że ma pełną świadomość co kupuje.
    Nawet ostatnio w Smyku widziałem Kobietę, która kupowała jakąś zabawkę na prezent, a że nie za bardzo się znała to... zadzwoniła i dopytała. Proste. Mi, jak babcie za dziecka kupowały prezent, to też się dopytywały, czy wszystko się zgadza.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja tam pamietam jeszcze, ze w dekalogu chrzescijanskim jest przykazanie 7-me, ktore mowi zwyczajnie "nie kradnij". podobnie jest w wielu innych religiach, ale nie znam, wiec sie nie powolam
    abstrahujac od religii, ludzie dorosli najczesciej maja jakies poczucie moralnosci, ktore tez mowi, ze wprowadzanie w blad, ktorego skutkiem jest czyjas szkoda, tez nie jest prawidlowe.
    Ale tutaj nikt nikogo nie okrada! Nie przystawia pistoletu do głowy i każe kupować.
    Jak ja swego czasu sprzedawałem sztućce i okazało się, że cena ostateczna przewyższyła cenę (a tym samym moje najśmielsze oczekiwania) dokładnie takiego samego zestawu na innych aukcjach w formie "Kup Teraz" to też jestem cwaniakiem? Złodziejem? Powinienem oddać różnice?
    Czy to raczej Kupujący nie dopilnowali swojego interesu?

Ja również jestem zagorzałym przeciwnikiem cwaniactwa i uważam to za cwaniacką akcję, ale w moim odczuciu nie jest to aukcja, przez którą trzeba gwałcić administratorów Allegro, że powinni ją zamknąć.
    Jeśli ktoś chce się dać wydymać za własną kasę tylko z powodu chęci oszczędzenia lub braku znajomości to jego sprawa...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ja również jestem zagorzałym przeciwnikiem cwaniactwa [...]
    No widzę, widzę. Dajesz temu dość dobitnie wyraz od wielu postów. :-?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Jak ja swego czasu sprzedawałem sztućce i okazało się, że cena ostateczna przewyższyła cenę
    Ale czy napisałeś w opisie, że są srebrne, choć w istocie były po prostu w srebrnym kolorze? Bo to przecież też nie byłoby, formalnie rzecz ujmując, kłamstwo, prawda?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów