Lampa 580 EX ma zdecydowanie mniejszy kąt emisji od oryginalnego ST-E2
Lampa 580 EX ma zdecydowanie mniejszy kąt emisji od oryginalnego ST-E2
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Też mam chińczyka. Trzeba uważać żeby nie trafić felernej sztuki tak jak JaLaser mi padł po kilku minutach użytkowania, ale gwarancji jest 2 lata i we fripersie wymienili mi na nową sztukę bez problemu.
Samo wspomaganie działa bardzo fajnie. Przy np. sigmie 150mm macro która w ciemnych miejscach nie daje rady ratuje. To samo gdy chcemy zrobić nocny plener.
Ostatnio edytowane przez luc_october ; 15-12-2011 o 20:18
a co w tym śmiesznego? Kolega podsyła Ci bardzo dobre linki, dowiesz się z nich, że możesz sobie poświecić bezpiecznie laserem po oczach z odległości 0,5m, możesz cały dzień studiować instrukcję, żeby przełączyć CS. No i jego wnioski dzięki którym będziesz wiedział, który transmiter wybrać, gdybyś z koncertów przerzucił się na sport
Tak na poważnie;-)
Jasne i dłuższe szkło to podstawa, 2CR5 - to żaden problem, można kupić aku+ładowarka, ja ST-E2 używam zawsze, jak nie używam to wspomaganie z lampy bez błysku i też używam
(tak w skrócie)![]()
no wlasnie a czy teraz dalej byloby to ste2 czy podrobka patrzac na cena/mozliwosci
Canon
Ja mialem łatwiejszy wybór, bo jak kupowalem ST-E2 nie było zamienników. Do podrób nie mam zaufania, więc teraz też kupiłbym oryginał.
Jakiej jeszcze informacji potrzebujesz ?
Wskaznik cena / mozliwosci jest dobry przy testach dla szerokiej publiki,
policz sobie wskaznik cena (twoje mozliwosci finansowe) / twoje wymagania.
W tych linkach masz informacje na temat jakosci wykonania, awaryjnosci, problemow z obsluga, zgodnosc punktow AF, a nawet ze jakich gigant odpalil z YN 6 blyskow na sekunde (szybciej niz seria w 60D).
Napisalem o trollach, bo odpowiedz na tytulowe pytanie: kup se obiektyw, to kpina. Rownie dobrze mozna doradzic aparat Nikon.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
ze sie gubi to wlasnie zauwazylem na ostatniej sztuce
chyba wszystkie plusy przemawiaja za podrobka, cena (gdyby jednak oryginal byl lepszy) - przymkne oko, chce cos doprego, na jakis czas, ale mam jeszcze mysle ze podsumowujace pytanie:
czy wspomaganie af mozna wylaczyc, ale lampy chcialbym dalej zdalnie odpalic ?
to dosc wazna rzecz.
Ostatnio edytowane przez arekhit ; 18-12-2011 o 12:02
Canon