oj tam, oj tam, awm , też się z Tobą zgadzamDzięki
i wszyscy oglądający - brak komentarzy odbieram za dobrą monetę![]()
oj tam, oj tam, awm , też się z Tobą zgadzamDzięki
i wszyscy oglądający - brak komentarzy odbieram za dobrą monetę![]()
Fiu fiu
Witaj,
Jakby nie mój temat, ale jako odbiorca mam pewne spostrzeżenia. Generalnie podobająmi sie te fotki, z tego co rzuciło mi się w oko:
011 świetna fota i myślę, że jeżeli chcesz przedstawiać rower jako taki ... to tylko w ten sposób, znaleźć interesujący element w wyciągać go z głębokich cieni. Szczególnie jeśli masz pokazać coś takiego jak na 010 czy 018, fotka nabierze wyrazu. Spróbuj tego z 019 i 020 myślę, że mogą dużo zyskać.
Z ostatniej serii ... lornetka ładnie oszroniona ale chyba niczego nie pokazuje, lepiej byłoby chyba pokazać coś w kadrze na co "patrzy" bo chyba nie jest to szczyt w centrum u góry?
026 extra i chyba lepiej by było dla 025 jakbyś wykadrował niebo zostawiając podobnie jak na 026 tylko chmury i grań IMHO fotka od razu zyskuje.
pzdr
25,26,27 bardzo fajne.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
dzięki myslidar za odwiedziny
sfw również, oraz za spostrzeżenia
Wiem, że szczegóły starych rowerów (w ogóle staroci) fajnie wychodzą na zdjęciach - ale chciałem tez pokazać rower jako element miasta, bo moim zdaniem jest on "bardziej" częścią Kopenhagi (i pewnie innych miast również) niż latarnie, czy ulice
Lornetka faktycznie patrzy na Mont Blank
Ale chciałem ją, a nie MG, uczynić głównym elementem zdjęcia - tak trochę przekornie, bo wiadomo, że jedzie się tam dla gór, a nie oglądać elementy wyposażenia stacji
a co do 025 - mam jeszcze sporo zdjęć wykadrowanych tak jak 026, a chciałem pokazać ogrom przestrzeni, choć faktycznie mogłem wstawić inne zdjęcie (co niebawem uczynię).
Pozdrawiam Wszystkich!
Fiu fiu
Cześć.
Pierwsza seria zdjęć świetna oddająca klimat, ale to już chłopaki napisali
Bez ramek lepiej mi się ogląda Twoje prace, gratuluje oka
Pozdrawiam.
Dzięki za odwiedziny
i miło, że się podobają
Tym bardziej, że te z okolic Mont Blanc robione były w, że tak powiem "turystyczny" sposób. Wiadomo jak to jest wyjeżdża się na górę kiedy się da (myśmy czekali 2 dni, aż ze względu na pogodę będzie możliwy wyjazd), o świcie nie ma mowy (jechaliśmy 1 wagonem, ale i tak zbyt późno). I tak cieszę się, że mogliśmy przeczekać chmury (ok. 1 godz.) bo inaczej nie było by w ogóle zdjęć. A o wyjściu na piechotę nie było mowy (bez sprzętu, przygotowania kondycyjnego - w końcu jechaliśmy do Prowansji a nie na Mont Blanc).
Następnym razem to już na pewno z tydzień albo dwa na MB i okolicę
raczej ostatnia seria:
028
moje ulubione
029
030
kto znajdzie pole namiotowe?
031
Mont Blanc - to ta niepozorna kopuła w środku, z lewej strony widać ludzi na tarasie widokowym
032
Po tym się przechodzi pomiędzy tarasami. Chmury były ok. godziny - oj, bałem się, że ani widoków, ani zdjęć nie będzie.
033
i Widmo Brockenu
Fiu fiu
28 z ostatnie serii również mi się podoba, 31 ma potencjał ale trochę mało ciekawie pokazane, punkt widokowy osobiście bym wyciął ,przyciąga za bardzo uwagę i jest w złym miejscu i trochę więcej nieba :grin:.
dzięki za odwiedziny i uwagi
a co do 31 - punkt widokowy miał pokazać skalę wielkości, nieba celowo nie pokazywałem zbyt wiele, aby wyeksponować góryChoć przyznam, iż przewalające się przez iglice chmury, gdyby były głównym tematem zdjęcia, nadały by efektownego dramatyzmu, a wtedy punkt widokowy były niepotrzebny
ale ciekaw jestem, ile osób woli wersję moją, a ile uwzględniając uwagi korafa?![]()
Fiu fiu
Po wycięciu punktu widowiskowego otrzymamy zupełnie inne zdjęcie.IMHO takie jakich tysiące.[Zależy co chcemy zobaczyć lub pokazać.]a co do 31 -
Ja bym zostawił jak jest,zdecydowanie.