Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Muszę przyznać janmar, że Twoje słowa mnie coraz bardziej przekonują, chyba masz rację, chyba muszę mocno przekalkulować i zastanowić się nad firmową C. Z informacji od innych kolegów wynika też, że startowac od razu w 580 co sie spłaci efektami, bedzie trzeba pozbierać, sprzedać starą 400d i dołożyć do lampy
    Dziękuję i pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Akurat z kasą to ryzyko takie samo jak w Polsce.
    kupujac lampe w polsce przez internet od dystrybutora, a nie cwaniaka sprzedajacego sprzet z prywatnego importu na portalu aukcyjnym przysluguje Ci prawo zwrotu w terminie 10 dni .... nie wspominam o 2 letniej gwarancji
    do lampy sprowadzanej z azji musisz doliczyc : koszt przesylki , clo i podatek
    pozdrawiam - nie mozesz jej zwrocic i nie masz gwarancji ..

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chawison.pl Zobacz posta
    kupujac lampe w polsce przez internet od dystrybutora, a nie cwaniaka sprzedajacego sprzet z prywatnego importu na portalu aukcyjnym przysluguje Ci prawo zwrotu w terminie 10 dni .... nie wspominam o 2 letniej gwarancji
    do lampy sprowadzanej z azji musisz doliczyc : koszt przesylki , clo i podatek
    pozdrawiam - nie mozesz jej zwrocic i nie masz gwarancji ..
    Cło dla towarów o wartości do 150EUR nie jest naliczane, a przesyłka z HK jest w większości darmowa, podatków też się nie płaci. Lampa ta ma średnią cene 150 USD - Co jest oczywiście kwotą MNIEJSZĄ od 150EURO. Proszę więc nie wprowadzać ludzi w błąd. To samo tyczy się gwarancji. Ponadto twój nick sugeruje reklame sklepu, a twoje działania sprawiają wrażenie mało uczciwych.
    Ostatnio edytowane przez CyrJak ; 26-11-2011 o 15:45

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódź

Domyślnie

Ale troche racji ma, na miejscu przynajmniej masz szanse wymienic, oddac, zareklamowac itd.

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie Yn-565ex

Zachęcony pozytywnymi opiniami o tej lampie zdecydowałem się zaryzykować i ją kupić. Zamówiłem przez eBay u sprzedawcy z Hong Kongu - cena £93 z gratisowym dyfuzorem :wink: i przesyłką do UK. Zdziwiłem się, że tak szybko się wyrobili - zamawiałem 30 listopada a 5 grudnia listonosz już przyniósł!

Jest to moja pierwsza lampa, więc nie za bardzo mogę ją porównać do innych. Wcześniej tylko raz miałem podpiętą 430EX II ale wcześniej wolałem zabawę jasnymi szkłami oraz światłem zastanym. Jak dla laika w tych sprawach lampa robi naprawdę pozytywne wrażenie. To wszystko o czym pisał autor tego wątku.

Mam tylko pytanie odnośnie wspomagania af. Po założeniu na aparat i dokręceniu lampa wciąż ma pewne luzy i te czerwone punkty wspomagania af nie sa idealnie ustawione w stosunku do punktów af które widzę w wizjerze aparatu. Muszę lekko ruszyć lampę w prawo lub w lewo aby się w miarę dokładnie pokryły. I również piszę tu o punkcie środkowym bo punkty boczne aparatu nawet nie pokrywają się z tym czerwonym wzorkiem emitowanym przez lampę.

Czy ten typ tak ma czy trafiłem na lekko wadliwy egzemplarz?
    Jak to wygląda w przypadku 580EX II canona?

Jeszcze raz podkreślam, że to moja pierwsza lampa i dopiero kilka godzin ją testowałem więc proszę o wyrozumiałość.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przeczytałem Twojego posta i sam się zastanowiłem jak to jest, podpiąłem swoją 565 i faktycznie jest tak jak mówisz ale nawet nie mogę sobie przypomnieć jak to było w 430stce bo zazwyczaj używałem na środkowym punkcie af i nie zwracałem specjalnie na to uwagi ,)

Więc tyle Ci tylko powiem, że nie jesteś z tym sam
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Mam tylko pytanie odnośnie wspomagania af. Po założeniu na aparat i dokręceniu lampa wciąż ma pewne luzy i te czerwone punkty wspomagania af nie sa idealnie ustawione w stosunku do punktów af które widzę w wizjerze aparatu.

Czy ten typ tak ma czy trafiłem na lekko wadliwy egzemplarz?
    Jak to wygląda w przypadku 580EX II canona?
    1. Link
    2. U mnie -450D- lampa YN565EX ma luzy identyczne jak 580EX II.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyrJak Zobacz posta
    Cło dla towarów o wartości do 150EUR nie jest naliczane, a przesyłka z HK jest w większości darmowa, podatków też się nie płaci.
    Fakt nie płacenia VAT wymaga doprecyzowania. Może jakiś paragraf na to...
    Bo inaczej to wylądujemy na poziomie ceny w Polsce.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 10-12-2011 o 20:01
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

czyli lampa max synchro do 1/250s ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    czyli lampa max synchro do 1/250s ??
    Pytasz o rzeczy oczywiste, zostało to napisane kilkukrotnie w tym temacie, jak i w samym teście, że lampa NIE OBSŁUGUJE HSS.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów