tym razem to nie ja - info o podejrzanej aukcji znalazłem na nikoniarze.pl - w sumie warto zaglądać i tu i tamja tylko przeszukałem czeluścia sieci i znalazłem oryginalne zdjęcie sklepu które wykorzystano w aukcjach po drobnych przeróbkach
tym razem to nie ja - info o podejrzanej aukcji znalazłem na nikoniarze.pl - w sumie warto zaglądać i tu i tamja tylko przeszukałem czeluścia sieci i znalazłem oryginalne zdjęcie sklepu które wykorzystano w aukcjach po drobnych przeróbkach
...co oznacza że dział bezpieczeństwa Allegro pracuje także w niedziele![]()
Ja jakiś czas temu kupiłem obiektyw i do dnia dzisiejszego go nie zobaczyłem. Link http://allegro.pl/obiektyw-tamron-55...848929923.html Fakt tani, ale ,że gość nie miał komentarzy, to wybrałem przesyłkę za pobraniem z możliwością sprawdzenia na poczcie ( bo miał być nowy) No i do dziś zero kontaktuWięc albo koleś nie żyje, albo wcale taki nowy nie był.
Co do ceny za cenę minimalnąto oni chyba dążą do tego żeby była rzeczywista aukcja od złotówki albo kup teraz. Czemu nie wiem ale tak to wygląda.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nastepny "odwolywacz": http://allegro.pl/show_item.php?item=1948350889![]()
Chyba warto sporzadzic liste "odwolywaczy" - pozwolilaby na zaoszczedzenie czasu na obserwowanie takich aukcji :-?
Wiesz, co z tymi "odwoływaczami" bywa różnie. W życiu nie skusiłbym się napisać, że obiektyw uległ uszkodzeniu, a kilka dni później wystawiać go ponownie jako obiektyw bez wad. W Polsce ludzie zaczynają być strasznymi snobami, a takich spryciarzy nie dasz rady zliczyć. W dodatku nawet ich liczba zwiększa się.
Kiedyś sprzedawałem Canoneta. Aukcja była ustawiona na 10 dni bodajże, a mi akurat gdzieś tak w połowie trafił się wyjazd biznesowy. Bardzo dużo osób było zainteresowanych aukcją, a ja nie byłem pewien czy wrócę za dwa tygodnie czy być może następnego dnia. Ku nie pewności odwołałem aukcję podając informację o nieplanowanym wyjeździe. Dodałem także, że aparat na pewno trafi z powrotem na aukcje, a osoby biorące wcześniej w niej udział zostaną poinformowane.
Wyjechałem, minął tydzień. Przeglądając skrzynkę pocztową natknąłem się na 2 maile od osoby, której nie zanotowałem na liście licytujących. Mail był dosyć nie miły. Nie były to co, prawda wyzwiska, ale za tą osobą przemawiała złość. W odpowiedzi na mój mail z przeprosinami dostałem kolejny tym razem z wyzwiskiem i groźbą, że odpowiednie organy zostały powiadomione. Rachu-ciachu, następnego dnia pojawiła się poczta od zespołu allegro, iż został złamany regulamin, ale na szczęście było to zaledwie ostrzeżenie.
Wczytuję się w ten dział od jakiegoś czasu i widzę po niektórych, że są nieco rygorystyczni. Rozumiem zdarzają się sytuacje kiedy pojawia się 'ten zły', ale nie popadajmy w histerię.
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
moze nie podejrzane, ale dziwne, po jakich WYSOKICH cenach sprzedawane sa tu obiektywy - np. 17-40 za przeszlo 3800zl...
http://allegro.pl/listing/user.php/r...category=50590
zarobic mozna albo marżą, albo ilością.
przy tych cenach to najprawdopodobniej dolozy do interesu![]()