EIZO EasyPIX nie będzie współpracował z i1Display Pro. Tylko EIZO ColorNavigator 6.0.1 obsługuje i1Display Pro, ale do niego wymagany jest monitor serii CG.
EIZO EasyPIX nie będzie współpracował z i1Display Pro. Tylko EIZO ColorNavigator 6.0.1 obsługuje i1Display Pro, ale do niego wymagany jest monitor serii CG.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 25-11-2011 o 17:05
Dokładnie, tylko że ja kalibrator już kupiłem. Czornyj doradził oprogramownie EIZO ColorNavigator 6.0.1, które obsługuje monitory serii CG.
Ale, ze monitor dopiero kupię w połowie grudnia to rodzi się kolejne pytanie, czy monitor serii CG jest dostępny w pieniądzach tego S2243W.
Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish
W przypadku S2243W trzeba się pomęczyć z firmowym oprogramowaniem i1profiler, które jest w zestawie. Inna opcja to Argyll CMS (darmowy) lub basICColor display 5 (komercyjny).
Automatyczną kalibrację półsprzętową wykonuje EasyPIX2 z sensorem EIZO (rebrandowany Spyder3), ale wybitnej jakości toto nie jest.
Nooo, nie bardzo...
W podobnych pieniądzach można kupić NEC P221W - którego można skalibrować sprzętowo i1Display Pro z oprogramowaniem basICColor display 5, lub NEC PA231W - którego można skalibrować sprzętowo i1Display Pro z amerykańskim oprogramowaniem SpectraView II.
Przeglądałem monitory Eizo serii CG, niestety zbyt wysoka półka cenowa jak dla mnie. Pozostaje Eizo S2243W.
Czy skalibrowanie oprogramowaniem Display Pro da lepsze efekty niż zakup np NEC NEC P221W i basICColor display 5, którym mogę również skalibrować w/w Eizo.
Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish
S2243W czy P221W to monitory z prostym, 10-cio bitowym sterowaniem 1DLUT, wiec przepaści w uzyskanej jakości nie będzie. Podstawa to dobry sensor.
Trzeba zastosować małą "sztuczkę", opisywałem mój sposób na forach:
http://www.canon-board.info/showpost...postcount=3760
Już nie. Nowa wersja softu i1Profiler 1.2.0 ma w końcu "drabinkę" do korekcji punktu bieli przy pomocy podbicia poszczególnych kanałów RGB, tak jak miało to miejsce w i1Match'u. Me gusta! :-D
Uploaded with ImageShack.us