Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seti_60d Zobacz posta
    Dzięki, właśnie o to mi chodziło, żeby ktoś napisał jak to w zestawie by chodziło. Natomiast martwi mnie teraz Twoja ocena tego szkła 200/2.8 - tak słabe jest, że nie warto go kupować?
    Nie jest słabe, kupić na pewno warto, zwłaszcza do 5d. Nie jest to jednak szkło klasy np. 300/2.8 L IS, a i w tym przypadku telekonwerter 2x wyraźnie obniża jakość obrazu.

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie jest słabe, kupić na pewno warto, zwłaszcza do 5d. Nie jest to jednak szkło klasy np. 300/2.8 L IS, a i w tym przypadku telekonwerter 2x wyraźnie obniża jakość obrazu.
    No sie wie.. 300 z IS kosztuje kilka razy więcej.

A że TC pogarsza jakość, to wiem, tylko pytanie o ile.

Jak już wcześniej chyba pisałem, widzę zakup C200L/F2.8 + TC 1.4 czy 2.0x, albo oba TC - taki zakup widzę jako w miarę tanie rozwiązanie posiadania sporego zooma. Mam C55-250 EF-S, co na 60D daje ogniskową 400, ale jakość tego szkła jest tragiczna. Nie chcę mówić zbytnio o cenach, ale po zakupie sprzętu w ostatnim czasie, jestem trochę goły i na razie rozważam kolejne obiektywy raczej w cenach do 3000, chyba że wygram w totka
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seti_60d Zobacz posta
    sporego zooma. Mam C55-250 EF-S, co na 60D daje ogniskową 400, ale jakość tego szkła jest tragiczna.
    Mam 55-250 EF-S oraz 200 f/2.8 L i tyle Tobie powiem że jak do 200 mm dodasz TC to na APS-C nie zauważysz poprawy. Przewagą rozwiązania 200 mm + TC jest krycie pełnej klatki i AF, wadą brak IS.

Pozdrawiam,

Poozon

Uprawnienia umieszczania postów