Zobacz wyniki ankiety: nowy czy używany

Głosujących
11. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1823

Wątek: Monitory - porady, problemy itd. część II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    27-ka - w przeciwieństwie do 30-tki - jest dzięki infernalnie małej plamce gabarytowo niewiele większa i cięższa od 24-ki, więc pod względem mobilności nie ma tu wielkiej różnicy. Dopiero 30" to autentyczny behemot - wielki, gruby, ciężki i buchający gorącym powietrzem niczym farelka.
    No dobra jednak dalej biorąc pod uwagę, że nie chcę wydawać więcej niż 2tys. to co lepiej? Dokupić drugi 22" czy zamienić na 24"?
    A no i właśnie druga sprawa - mała plamka 27". Trochę mi zeszło na przyzwyczajeniu się do małych literek na 22" a i nadal przy dłuższym czytaniu czegoś oczy zaczynają mi strajkować Więc przy malutkiej plamce 27" chyba mogę mieć problem co nie?

P.S. o ile NEC czy to 24" czy 27" z serii PA łatwo znaleźć w dużych ilościach nawet to z SV jest problem. Czemu? Wychodzą ze sprzedaży czy jak?
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 15-11-2011 o 21:22
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No dobra jednak dalej biorąc pod uwagę, że nie chcę wydawać więcej niż 2tys. to co lepiej? Dokupić drugi 22" czy zamienić na 24"?
    A no i właśnie druga sprawa - mała plamka 27". Trochę mi zeszło na przyzwyczajeniu się do małych literek na 22" a i nadal przy dłuższym czytaniu czegoś oczy zaczynają mi strajkować Więc przy malutkiej plamce 27" chyba mogę mieć problem co nie?

P.S. o ile NEC czy to 24" czy 27" z serii PA łatwo znaleźć w dużych ilościach nawet to z SV jest problem. Czemu? Wychodzą ze sprzedaży czy jak?
    W przypadku budżetu ograniczonego do 2tyś. sprawa jest prosta - za to nie kupi się sensownej 24-ki, za to ogólnie nie kupi się nic sensownego.

P221W ma bardzo dużą plamkę i jeśli w jego przypadku jest problem z czytelnością tekstu, to znaczy że albo stoi za daleko, albo... należy zbadać wzrok

Nie miałem sygnałów by z którymkolwiek SV był problem z dostępnością - wprawdzie ogólnie dystrybucja unika tego typu monitorów z uwagi na niewielką sprzedaż drogich modeli, do tego SV271W cieszy się w zachodniej Europie wielkim powodzeniem, nie wiem też jak wygląda sytuacja w innych miastach PL. Natomiast w Krakowie można go bezproblemowo dostać od ręki.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 15-11-2011 o 21:54

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W przypadku budżetu ograniczonego do 2tyś. sprawa jest prosta - za to nie kupi się sensownej 24-ki, za to ogólnie nie kupi się nic sensownego.

P221W ma bardzo dużą plamkę i jeśli w jego przypadku jest problem z czytelnością tekstu, to znaczy że albo stoi za daleko, albo... należy zbadać wzrok

Nie miałem sygnałów by z którymkolwiek SV był problem z dostępnością - wprawdzie ogólnie dystrybucja unika tego typu monitorów z uwagi na niewielką sprzedaż drogich modeli, do tego SV271W cieszy się w zachodniej Europie wielkim powodzeniem, nie wiem też jak wygląda sytuacja w innych miastach PL. Natomiast w Krakowie można go bezproblemowo dostać od ręki.
    No tak wiem, że za 2tys. nie, ale mam już NEC'a którego mogę spieniężyć. Miałbym nawet kupca za 1200zł więc powiedzmy, że budżet to (zaokrąglijmy) 3,5tys. na 24"
    LUB dokupić drugiego P221W czyli praca na dwóch ekranach.
    W tej sytuacji co będzie lepsze?
    Zadałem konkretne pytanie a ciągle słyszę, że mam kupić 27" calowy ekran za 8k PLN
    Ze wzrokiem ma problem, nie lubię siedzieć blisko bo mi świeci w oczy więc może jedno i drugie
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów