Strona 372 z 433 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 711 do 3 720 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepraszam za drugi post ale popełniłem błąd przy poprzednim i nie mogę już edytować Wrzucę 4 zdjęcia tak poglądowo ale niestety nie są one nawet w 50% tak ładne jak większy "format". Te nie są tak ostre jak powinny, jakieś kreski powyskakiwały w rogach i zdecydowanie nie są tak czarne jak być powinny. Niestety idę na nocke do pracy więc kombinował będę jutro jak wrócę.

1
    Pkt 9 regulaminu forum
    2
    Pkt 9 regulaminu forum
    3
    4
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-11-2011 o 16:21
    Canon 50D i sporo chęci...

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

2 jest jakies dziwne - wygląda jak robione telefonem komórkowym. Chyba zbyt mocno odszumiałeś a potem wyostrzałeś.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Chyba zbyt mocno odszumiałeś a potem wyostrzałeś.
    No właśnie problem w tym, że na dużym pliku tego nie ma - wszystkie te zdjęcia wyglądają o niebo leppiej przed zmniejszeniem. Niestety NIE WIEM jak to zrobic inaczej bo dopiero ucze się PSa. Chciałbym przed wszystkimi przeróbkami zmniejszyć rozmiar ale w oknie po otworzeniu RAWa nie mam takiej opcji . Tak więc muszę najpierw zrobić 90% obróbki i zapisać a dopiero wtedy już otworzyć normalnie w PS i zmienić rozmiar....co skutkuje tym co widać powyżej. Czytam właśnie tutki do PS itd ale nie wiem w czym szukać. No chyba, że Ty wiesz i podzielisz się wiedzą :>

Do kolegi z ostatniego postu - zacząłem bawić się PS CS5.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A dlaczego chcesz zmniejszać rozmiar przed przeróbkami?

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zalinkuj gdzieś dużą wersję zaraz przed zmniejszeniem.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A gdzie można zalinkować poza Imageshack'iem gdzie tylko max 5 mb można wrzucić a moje już zapisane jako jpg mają min 9+ mb.

A chce zmniejszyć przed przeróbkami bo jeśli najpierw się pobawię zdjęciami a później zmniejszam to efekt jest taki jak powyżej - dziwna faktura, nie ostre, dziwne kreski i plamki itd. Zdjęcie totalnie do du...

Uzależniony

Domyślnie

Te foty co zalinkowałeś są w przestrzeni barwowej Adobe RGB (1998), do internetu to nie zbyt dobry pomysł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najpierw przeprowadź obróbkę, potem zmniejsz zdjęcie w PS wybierając z Menu "Rozmiar obrazu" i zapisz go w przestrzeni barwnej sRGB w najlepszej jakości. Jeśli chodzi o rozmiar to dla zdjęć publikowanych w internecie wystarczy 850 na dłuższym boku. Zależy oczywiście gdzie publikujesz.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patigol Zobacz posta
    zapisz go w przestrzeni barwnej sRGB ...
    I tu pojawia się problem bo ( jak wspominałem dopiero uczę się PS'a ) jak chcę zapisać w taki sposób to mam możliwość tylko zapisać jako RGB lub odchaczyć tą opcję. Czy "zdjęcie" tego ptaszka przy RGB wystarczy czy jest coś jeszcze innego czego nie widzę ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I znowu gafa z edycją posta :/

Może teraz coś wyszło lepiej - zaraz się przekonamy Usunąłem tego ptaszka przy RGB i kilka jeszcze innych poprawek. Zapewne Wy jako osoby zajmujące się tym od dawna znajdziecie niedociągnięcia więc czekam na takowe

5
    http://img528.imageshack.us/img528/2681/img6294d.jpg

Szubienica na której powieszono Rudolfa Hoess'a 16 kwietnia 1947 za zbrodnie przeciw ludzkości...
    PS. Ciekawe czy te drzewa są takimi milczącymi świadkami tamtych czasów i patrzyły np. na egzekucję Hoess'a ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-11-2011 o 17:42 Powód: Automerged Doublepost

Strona 372 z 433 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów