Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: zakrzywiony pin w gnieździe CF

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

A ja się zastanawiam w jaki sposób możliwe jest zgięcie pina (pinu?) i to tylko jednego. Przecież w gnieździe są prowadnice do karty a co najważniejsze znajduje się tam bardzo duża liczba pinów, które są umieszczone w bardzo niewielkiej odległości od siebie.Jak to możliwe, że przy włożeniu karty zgina się tylko jeden pin, że wszystkie inne trafiają w swoje miejsce a ten jeden pechowy nie? Teoretycznie powinno być tak, że albo wszystkie trafiają w odpowiednie miejsce w karcie, albo żaden z nich.
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    A ja się zastanawiam w jaki sposób możliwe jest zgięcie pina (pinu?) i to tylko jednego. .......... Teoretycznie powinno być tak, że albo wszystkie trafiają w odpowiednie miejsce w karcie, albo żaden z nich.
    Teoretycznie tak. Mawiał p.Dziewoński w kabarecie "Dudek".
    Dlatego istnieje praktyka .
    Ja wypraktykowałem :smile: że jezeli w otwór gniazda wpada np ziarnko piasku i go zamyka ,to pin się zgina.
    Możliwości jest więcej ale nie ma co kombinować.Kartę sprawdzać przed włożeniem,wkładac uważnie,trzymać w pudełeczku.

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    A ja się zastanawiam w jaki sposób możliwe jest zgięcie pina (pinu?) i to tylko jednego. Przecież w gnieździe są prowadnice do karty a co najważniejsze znajduje się tam bardzo duża liczba pinów, które są umieszczone w bardzo niewielkiej odległości od siebie.Jak to możliwe, że przy włożeniu karty zgina się tylko jeden pin, że wszystkie inne trafiają w swoje miejsce a ten jeden pechowy nie? Teoretycznie powinno być tak, że albo wszystkie trafiają w odpowiednie miejsce w karcie, albo żaden z nich.

Zwykle gniazdo jest na karty CF typ II, a to powoduje, ze jest 2 mm luzu, przez co karty typu I (wiekszosc kart CF) mozna wsadzic pod katem (fakt, ze z odrobina sily ) i wlasnie wygiac jeden styk :P

Uprawnienia umieszczania postów