Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Samyang 8mm a fotografia ślubna

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

To się towarzystwo rozbuchało ale nikt kto by focił sluby tym słojem się nie wypowiedział jako tako. Mimo to wielkie dzięki za wszystkie opinie. Dla mnie sprawą oczywistą jest, że ten fish to nie może być podstawowe szkło slubne, że tak powiem.
    Co do sigmy 10-20 czy ww tokine chetnie bym przytulil jakby ktos mial za niewygorowana kase a poluje juz kilka miesiecy...

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

to sorry ale z pretensjami musisz udać się wyłącznie do siebie - obserwuj forumową giełdę bo ta sigma się czasem pojawia! tokinę widziałem z raz...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fish - świetne szkło efektowe, przyda się do zrobienia paru kadrów ogółu w kościele.. multum ciekawych kompozycji z wesela. Uzupełnia materiał. Powiem więcej, nie traktował bym tego obiektywu jako substytutu 10-20 i odwrotnie, nie ma to sensu. To szkła o zupełnie innej konstrukcji a co za tym idzie.. znacznie innym obrazku wyjściowym.

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Absolutnie nie mam zadnych pretensji Wracając do meritum, troszkę się boję tego braku AF i ciemności szkła i pod tym kątem bym pokierował dalej ewentualną dyskusją.
    Ostatnio edytowane przez 2em ; 10-11-2011 o 17:32

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    Absolutnie nie mam zadnych pretensji Wracając do meritum, troszkę się boję tego braku AF i ciemności szkła i pod tym kontem bym pokierował dalej ewentualną dytskusją.
    Brak af-u, generalnie to szkło praktycznie ostrzy za użytkownika. Na f/3.5 można ustawić +/- metr i jest ostrość od nieskończoności do ~0,7m

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

to szkło ma f3,5? jak troszkę domkniesz jeszcze to myślę że zgrubnie operując pierścieniem AF będziesz trafiać tak czy inaczej. a jak się boisz ciemności to lampka i odbijanie - o ile będzie od czego...
    @CyrJak
    multum według mnie to raczej nie... ja bym się zdenerwował jak bym dostał coś takiego jak 40% zdjęc ślubnych z fisha. ale że o gustach się nie dyskutuje to dajmy sobie z tym spokój
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 10-11-2011 o 17:32

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    to szkło ma f3,5? jak troszkę domkniesz jeszcze to myślę że zgrubnie operując pierścieniem AF będziesz trafiać tak czy inaczej.
    @CyrJak
    multum według mnie to raczej nie... ja bym się zdenerwował jak bym dostał coś takiego jak 40% zdjęc ślubnych z fisha. ale że o gustach się nie dyskutuje to dajmy sobie z tym spokój
    Ja nie mówie o 40%.. ale 5-10% materiału wykonane tym szkłem jest całkiem fajne

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

a to w takim razie mamy odmienne definicje słowa 'multum' w każdym razie tak, tyle jest akceptowalne i łamie pewną sztywną konwencję w całym materiale. wysoce pożądane!

Bywalec Awatar CyrJak
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    a to w takim razie mamy odmienne definicje słowa 'multum' w każdym razie tak, tyle jest akceptowalne i łamie pewną sztywną konwencję w całym materiale. wysoce pożądane!
    Multum ciekawych kadrów.. nie oznacza że wszystkie te ciekawe kadry wstawie do materiału finalnego

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

myślałem właśnie też trochę o tym w ten sposób dobra koniec OT bo znowu warna zarobię

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów