Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Żywotność 1Ds

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To nie jest 2 miliony... Wg mnie program pokazuje bzdury, tak wytrzymałych migawek to nie ma
    Chyba że ktoś robił jedno zdjęcie co sekundę przez ostatnie ~67 lat...

Hmm, biorąc pod uwagę tryb seryjny tego sprzętu, to musiałby pracować non-stop przez ponad 22 lata żeby się takiego przebiegu dorobić
    Eeee. Bez jaj. Nawet trzaskając jedną klatkę na sekundę non stop, to ten wynik osiągniemy już po niespełna 25 dniach...

Tak na serio to mam dwie najbardziej prawdopodobne tezy - albo program pokazuje bzdury (tylko czemu wówczas kolejne zdjęcia mają kolejne numery?) albo to któraś migawka z kolei, tylko licznik nie został wyzerowany przy wymianach... I pytanie brzmi - czy serwis na Żytniej będzie mógł ustalić przebieg aktualnej migawki? A odpowiedź poznam w środę - łyknę tę puchę i poradzę się już na miejscu. Jednak jeśli ktoś z Was ma jeszcze jakiekolwiek inne sugestie, będę wdzięczny za pomoc. PhotoME i EOS info nie dają rady w przypadku tego modelu. Jedynie 1Dcount pokazuje coś w miarę logicznego. Ale >2.14mln? Kosmos... Inna sprawa, że akurat ten program przy innych 1D mi się sprawdzał. Z tym, że 1D i 1Ds to nie to samo...

Pozdr,
    BP
    Ostatnio edytowane przez bapit ; 07-11-2011 o 19:04

Uprawnienia umieszczania postów