Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Dla mnie napisanie w aukcji "odbiór osobisty po przedpłacie" to jest jak napisanie "to jest przekręt". Uczciwy sprzedający dopuszczający odbiór osobisty nigdy nie stawiałby takiego warunku, tylko umówiłby się na odbiór w bezpiecznym miejscu i z zadowoleniem odebrałby gotóweczkę z ręki do ręki. Obowiązkowa przedpłata przy odbiorze osobistym w uczciwej transakcji nie ma najmniejszego sensu.
    5DMKII

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lynx Zobacz posta
    Dla mnie napisanie w aukcji "odbiór osobisty po przedpłacie" to jest jak napisanie "to jest przekręt". Uczciwy sprzedający dopuszczający odbiór osobisty nigdy nie stawiałby takiego warunku, tylko umówiłby się na odbiór w bezpiecznym miejscu i z zadowoleniem odebrałby gotóweczkę z ręki do ręki. Obowiązkowa przedpłata przy odbiorze osobistym w uczciwej transakcji nie ma najmniejszego sensu.
    Tak i nie
    Sam tak nie robię , ale widzę zastosowanie dla tej opcji... np. przy sprzedaży bardzo drogich przedmiotów, kiedy to sprzedający może się obawiać próby "przekrętu" przy odbiorze( mam na myśli kradzież , płatność przez kupującego fałszywymi banknotami itd.)

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Tak i nie
    Sam tak nie robię , ale widzę zastosowanie dla tej opcji... np. przy sprzedaży bardzo drogich przedmiotów, kiedy to sprzedający może się obawiać próby "przekrętu" przy odbiorze( mam na myśli kradzież , płatność przez kupującego fałszywymi banknotami itd.)
    jak sprzedwałem 2 razy auto (no może nie były to "bardzo drogie przedmioty":-P ) to udawałem się z kupującym do wpłatomatu i to "załatwiało" sprawe fałszywek, reasumując omijam szerokim lukiem aukcje z odbiorem po przedpłacie, bo albo cos jest nie tak ze sprzedajacym albo ze sprzetem (lub jego brakiem)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów