5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Przepraszam za zwlokę. Niektórzy pewnie umierają z ciekawości. Udało mi się w sobotę wybrać na Expo. Dzięki podłej pogodzie ilość ludzi była mocno ograniczona i można było swobodnie wymacać wiele egzemplarzy.
Co do sampli to panowie w NY nawet byli skłonni na wrzucenie swoich kart, ale puszki dostali zablokowanie i nie dało się ich otworzyć. Informacji było też jak na lekarstwo. Sami za wiele nie wiedzieli, dostali jedynie najnowszy katalog produktów, w którym jest kilka stron opisu. Chyba nic więcej jak to co do tej pory pojawiło się w sieci, zeskanuję, poczytam i wrzucę jak znajdę odrobinę czasu.
Szumy... Monitor w monitor (lcd) 6400 z 1DX jest trochę lepsze jak 3200 i nieco gorsze jak 1600 w 7D (obie odszumianie na standard). 1DX ma niestety brzydki kolorowy szum i na niektórych zdjęciach mniej doświetlonych wyłaziły dziwne plamy nawet na niskim ISO.
Puszka pod względem AF sprawiała wrażenie wczesnej bety a AF w niektórych trybach zachowywał się chaotycznie i niepewnie. Pomiar światła był za to skuteczniejszy jak w 7D które miałem ze sobą.
Jednym zdaniem: Nie rzuciło mnie na kolana, zwłaszcza AF wymaga sporo pracy.
Więcej napiszę jak tylko znajdę czas. Postaram się uczynić to dziś wieczorem (strefa czasowa NY jak by co).
...
Każdy może jak potrafi
Co do zamiany puchy to: IMHO Spokojnie.Po pierwszym półroczu od początku powszechnej dystrybucji ,bez emocji można się decydować lub nie.Sprzęt jest kosztowny ,na lata użytkowania i nie spieszyłbym się do zostania pierwszym użytkownikiem.
Zostać bez dwóch piątek z jednym awaryjnym korpusem np. to kiepski biznes byłby
Ale kraczę trochę z przekory.Oby było ok. z tym x-em.
To jest nadal wersja przed produkcyjna. Nie dziwne, że nie można własnych kart włożyć. Pewnie jeszcze sporo pracy przed Canonem.
Widzę jakiś błąd logiczny - jak może być lepsze od 3200 i gorsze od 1600?
Coś Ci się chyba wartości przestawiły.
Jeszcze zobaczymy, ale nie sądzę, żeby ISO było gorsze jak w 5D2 - nowa i jeszcze do tego mniejsza matryca, zmieniona konstrukcja właśnie pod względem ISO i DR performance no i puszka o w sumie 2półki wyżej no i flagship. To musi kopać po tyłku
Dla mnie na razie specyfikacja jest świetna, czekam na testy modeli produkcyjnych i szukam kupca na nerkę
Jak to pierwszym półroczu? Jesień 2012 mnie nie urządza
Kurde dlaczego ja jestem taki niecierpliwy? Są na to jakieś terapie?
To prawda z tą puszką na lata. Póki co jedynie 5D2 wytrzymała u mnie okres od nowości do końca gwarancji w ciągłym intensywnym użytkowaniu. Ba nawet kupiłem sobie drugą, tak ją lubię. Chociaż jest parę rzeczy co mnie denerwuje to póki co najbardziej spełniająca moje oczekiwania konstrukcja dostępna dla mnie cenowo.
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 02-11-2011 o 12:42
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Mała poprawka nie z 1DX - tylko z egzemplarza przedprodukcyjnego na ekraniku.
Panowie może jednak nie wyciągajcie zbyt daleko idących wniosków póki co :cool:.
Miałem w rękach przedprodukcyjny egzemplarz 7D i tam na ekraniku iso 1600 wyglądało tragicznie - realnie okazało się dużo lepsze.
Może zanim niektórzy zaczną stwierdzać, że ten aparat to kupa (co biorąc pod uwagę to forum jest normą) warto poczekać na jakieś podstawy :-D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oj tam, dlaczego tak bezceremonialnie chcesz psuć kolegom zabawę ;-) To już tradycja, nie tylko tego forum, że najwięcej złego o sprzęcie mają do powiedzenia Ci, którzy nigdy nie mięli go w rękach. Ot, uroki internetu.
A tak na poważnie. Canon nie od wczoraj robi aparaty, ma poważną rzeszę profesjonalnych klientów i naprawdę ciężko przypuszczać aby w tym segmencie pozwolił sobie na jakąś spektakularną wpadkę. Oczywiście znajdą się tacy, którym z racjonalnych i wytłumaczalnych powodów, coś w nowej puszce nie przypasuje, ale i tak w efekcie system zmienią tylko nieliczni z nich.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja tam żadnych wniosków nie wyciągam, tłumaczę tylko brak błędu logicznego w minirecenzji Kuchatka.
Wnioski będę wyciągał jak dostanę we własne łapska rawy (wykresy i analizy średnio mnie interesują).
Chociaż może nie będę wyciągał?... Ten korpus interesuje mnie tak samo jak DB9. Ot, fajne i ładne. Ale nigdy go mieć nie będę ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight