Strona 32 z 43 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 422

Wątek: rozprawa - kradzież pomysłu fot. ślubnej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Z racji wyjaśnionej powyżej. Do niewielu starszych osób trafiają popularne nowoczesne udziwnienia na zdjęciach, a takie osoby również są odbiorcami prac.
    wybacz, ale strasznie dziwne rzeczy piszesz. Odbiorcami moich prac są moi klienci - Pary Młode. To one płacą, to one akceptują to co robię - a jak nie akceptują to mówimy sobie "do widzenia" i po temacie.

Nadal twierdzisz że nie można ambitnie, niezależnie ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Nadal twierdzisz że nie można ambitnie, niezależnie ?
    Ochłońcie trochę z pankiem - gdzie napisałem, że nie można? Napisałem jedynie, że reportaż ślubny rządzi się nieco innymi prawami od reportaży prasowych, które są publikowane w magazynach i oceniane przez jury nagród Pulitzera czy WPP.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To może czytaj co piszesz, reportaż to reportaż, fotografów do wyboru jest dużo jedni schlebiają inni nie, nie ma tu żadnej reguły, nikt nic nie musi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest jedna reguła, której zdajesz się nie zauważać: fotografia ślubna póki co nie została dziedziną sztuki - nawet wbrew narcystycznym zapędom wielu fotografów. Już o tym pisałem. Pomyśl trochę dlaczego.

Domyślnie

Jest jedna reguła, której zdajesz się nie zauważać: fotografia ślubna póki co nie została dziedziną sztuki - nawet wbrew narcystycznym zapędom wielu fotografów. Już o tym pisałem. Pomyśl trochę dlaczego.
    dziedziną sztuki nie została, ale są reportaże które można oglądać jak dzieła sztuki..

są sesje plenerowe które można oglądać jak dzieła sztuki.

To znaczy - dla mnie są.

(...)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i nie piszę oczywiście o swoich zdjęciach.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 26-10-2011 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie wiem jakie kryteria należy przyjąć żeby uznać co jest a co nie jest dziedziną sztuki i szczerze mówiąc takie kategoryzowanie średnio mnie interesuje. Ja tylko nie rozumiem odgórnego zakładania że ktoś coś musi bo cośtam. Muszę to płacić podatki i kopnąć w kalendarz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Można - temu nie zaprzeczyłem.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Właśnie, też mi nie pasują przymiotniki 'ambitna' i 'ślubna', ale nie spierajmy się o słówka.
    To nie chodzi, że mi te terminy nie pasują. Nie napisałem tego. "Ambitność fotografii ślubnej" jest zjawiskiem absolutnie rzeczywistym. Są zdjęcia ślubne, które pomimo kotleciarskiego z natury charakteru niosą ze sobą znacznie więcej, niż tylko spektakularna obróbkę w fotoszopie. Można takie zdjęcia znaleźć nawet na tym forum.

Prosiłem o rozwinięcie, bo nie rozumiem, dlaczego nie można zdjęć ze stocków porównywać do "ambitnej" fotografii.
    Zdarzyły się przypadki, że zdjęcia "ze stocków" znajdowały się na okładkach najpoczytniejszych magazynów na świecie, bo były po prostu dobre.

Niestety, nie doczekałem sie rozwinięcia. Szkoda, bo mnie taki światopogląd autentycznie ciekawi.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Trzeba by było zwołać jakąś konferencję i może byśmy się dowiedzieli co jest sztuką a co nie.
    Tak jak budowanie domu może być dziedziną sztuki lub nie. I tu mozna się odnieść do tytułu tego tematu, bo bardziej artystą jest architekt niż budowlaniec. Czyli autorem jest pomysłodawca, a nie wykonawca
    Drążąc dalej temat, często sztuką okazuje się budowla lub obraz dopiero po wielu latach od powstania, ale o tym właściwie wszyscy wiemy.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Zadziwia mnie jak niektórzy próbują umniejszać fotografii ślubnej tylko dlatego że jest "ślubna".
    niektórzy próbują umniejszać fotografii tylko dlatego że jest sprzedawana na stockach.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 32 z 43 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów