Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Widok wątkowy

Domyślnie

Czyli generalnie widzę, że są osoby świadome tego co mają. Merde, koraf - dzięki za potwierdzenie. Dziwi mnie tylko, że często pojawiają się opinie wprowadzające w błąd typu mam statyw 4/5 sekcyjny, waży 1,5 kg, ma 190cm i jest stabilny z teleobiektywem lub coś w tym stylu.

488 u mnie sprawuje się dobrze. Jakichś większych zastrzeżeń chyba nie mam poza tym, że jest ciężka. Zamieniłbym też miejscami rodzaje pokręteł. Doskonała do fotografowania z czatowni z uwagi na oddzielną blokadę panoramowania. Do strzelania w krzakach wolę głowicę z jednym pokrętłem. A co macie lepszego w podobnej klasie? Niektóre BENRO wzbudzają pozytywne odczucia ale znam tylko osoby z niższymi modelami głowic.

Triopo przyznam szczerze mnie nie przekonuje. Do tej pory kilka lat używałem głowicy Goldphoto. Klasa niska ale żyje do dzisiaj a była mocno jechana od nawet -20 do ponad +40 stopni. Żyje do dzisiaj. Kupiłem używaną 488 - czołg. Znam kilkanaście osób mających tą głowice od lat i oczywiście nie wszystkim ona pasuje ale nie znam nikogo, kto by tą głowicę uszkodził. Natomiast jeśli chodzi o TRIOPO to znam dwie osoby z głowicą B-2 , które ukręciły pokrętło, z gimballem, w którym pękła śruba mocująca, oraz B-3, która poprostu nie trzyma ciężaru SIGMY 150-500 po rocznym użytkowaniu. Może tak trafiłem ale jak dla mnie to już jest wystarczająca antyreklama.
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 24-10-2011 o 11:32

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów