Strona 11 z 25 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 242

Wątek: Odpadło lustro w 5D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Samodzielna naprawa to nie jest dobry pomysł. Przeciez naprawa w serwisie nic nie kosztuje i jest wykonana porządnie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    Czy kolega tak postąpił ze swoim lustrem? zamiast wysyłąć do serwisu przykleił poxipolem? ile już czasu się trzyma?
    nie zrobił - nie miałem 5d a mkII które mam chyba nie ma tej przypadłości
    za to sporo innych rzeczy kleiłem jednym i drugim klejem - na szybko kleje typu superglue - OK (ale uwaga na osad i rozlanie) , jak chce coś trwale skleić i bez ryzyka - tylko poxipol i jemu podobne

oczywiście w pełni się zgadzam z tym że najlepiej wysłać do ASO skoro i tak wymienią za free - o klejach pisałem tylko na wypadek jak ktoś nie ma czasu na wysyłkę i musi miec sklejone "na już" (po godzinie na poxipolu mógłby focić w sumie - będzie już dostatecznie twardy)
    Ostatnio edytowane przez Em Es ; 17-10-2011 o 21:52

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    nie zrobił - nie miałem 5d a mkII które mam chyba nie ma tej przypadłości
    za to sporo innych rzeczy kleiłem jednym i drugim klejem - na szybko kleje typu superglue - OK (ale uwaga na osad i rozlanie) , jak chce coś trwale skleić i bez ryzyka - tylko poxipol i jemu podobne

oczywiście w pełni się zgadzam z tym że najlepiej wysłać do ASO skoro i tak wymienią za free - o klejach pisałem tylko na wypadek jak ktoś nie ma czasu na wysyłkę i musi miec sklejone "na już" (po godzinie na poxipolu mógłby focić w sumie - będzie już dostatecznie twardy)
    5d pojechało na żytnią - lustro zabezpieczyłem w kopercie i dołączyłem do paczki. Wcześniej zdzwoniłem żeby upewnić się czy zrobią mi naprawę gratis, pan w słuchawce powiedział że przez tel. nie powie bo musi zobaczyć sprzęt, ale prawdopodobnie tak - wiedział o co chodzi, z ciekawości zapytałem ile może potrwać naprawa, pan w słuchawce szybko odpowiedział 2 tygodnie, to ja ze zdziwieniem dopytuje że DO DWÓCH TYGODNI? a on, nie naprawa potrwa dwa tygodnie - załamałem ręce ale w głębi duszy mam nadzieję że potrwa to trochę krócej Pozdrawiam.
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Naprawa tak naprawdę trwa 5 dni + dostawa kurierem, więc zamyka sie w tygodniu. Nie ma co narzekać i martwic sie na zapas
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Dzisiaj dołączyłem do grona nieszczęśliwych (na razie) bezlusterkowców C5d. Mam nadzieję, że wszystko będzie profesjonalnie i po naprawie będę szczęśliwy, jak do tej pory, i nie będzie niemiłych zaskoczeń ze strony serwisu. Przeczytałem całe forum - dzięki za wszystkie uwagi - i wysyłam do serwisu. Ale nie umiem znaleźć kodu-informacji jaki należny podać podczas wysyłki, aby wysłać paczkę dhl lub dpd na koszt CSI? Wytłumaczcie jak cielęciu na polu. Dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Moje lustro odpadło jakoś na początku listopada przy przebiegu 171 000. Robią za free więc luzik

Rodos http://www.e-csi.pl/pl/wysylka.html
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 27-11-2011 o 19:13
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Miasto
    Radom

Domyślnie

Dzięki zanussi. Brak lustra skutkuje tym, że nie widzę obrazu. Ale aparat zdjęcia cyka. Robiąc zdjęcia bez lustra słychać, że AF działa (i widać że skala odległości na obiektywie obraca się) w efekcie miga punkt AF i dźwiękiem tak jakby potwierdzał ustawienie ostrości, ale po sprawdzeniu (na wyświetlaczu oraz w DPP) dla aktywnego punktu AF zdjęcie wychodzi nieostre. Po włożeniu lustra "złapał" ostrość. - ???
    Wobec powyższego mam pytania: czy lustro (jego brak) ma wpływ na niepoprawne działanie AF? oraz drugie: jeżeli tak, to czy po wklejeniu lustra serwis sprawdza działanie AF? Jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć - Dziękuję i Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadOs41 Zobacz posta
    Wobec powyższego mam pytania: czy lustro (jego brak) ma wpływ na niepoprawne działanie AF? oraz drugie: jeżeli tak, to czy po wklejeniu lustra serwis sprawdza działanie AF? Jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć - Dziękuję i Pozdrawiam.
    Ma wpływ, pod lustrem które widzisz znajduje się drugie które odbija obraz do czujników AF umieszczonych na dole komory lustra, stąd AF w Twoim przypadku nie może działać poprawnie.
    Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Odpowiedzi na drugie pytanie szukać należy w Serwisie.
    Właściwie jakie to ma znaczenie, skoro wysyłasz do nich puszkę i wypadnięte lustro a otrzymujesz w pełni sprawny sprzęt naprawiony i przesłany na koszt producenta

Miasto
    Radom

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie porady

Strona 11 z 25 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów