Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Ostrość...

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Dokładnie tak jak artus mówi. Zdjęcie które jest za duże zostanie zmniejszone przez oprogramowanie na serwerze i efekt może być różny.
    Ja zawsze redukuje rozdzielczość do 72dpi i 800px na dłuższym boku z metodą Bicubic sharper i na FB zdjęcia wyglądają prawidłowo. MaxModels nie używam ale na ModelMayhem tez jest ok.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja mam także problem z ostrością ale w drugą stronę. Wywołuje RAWa w Lightroomie, eksportuje do formatu jpg. Do tego momentu wszystko jest w porządku. Poźniej wysyłam poprzez Picasę do albumu online, fotki się jeszcze bardziej wyostrzają, czasem mają inne kolory. Jakby zostały spowrotem pozbawione niektórych zabiegów, których dokonałem podczas edycji.
    | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Dokładnie tak jak artus mówi. Zdjęcie które jest za duże zostanie zmniejszone przez oprogramowanie na serwerze i efekt może być różny.
    Ja zawsze redukuje rozdzielczość do 72dpi i 800px na dłuższym boku z metodą Bicubic sharper i na FB zdjęcia wyglądają prawidłowo. MaxModels nie używam ale na ModelMayhem tez jest ok.
    Ja eksportuje z rozdzielczoscia 300dpi i 800px. Znajomi maja na swoich kontach 900px zdjecia i wszystko jest ok..
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Uprawnienia umieszczania postów