Ciekawe co będzie o 18
By mogli zaprezentować D700s i D700x
Taka partyzantka. Wszyscy się spodziewają oficjalnej premiery bezlusterkowców a tu 2 lustra
To fajny sprzęt dla tych, co lubia spacerować i nie chce im się targać ciężkiego sprzętu. Sam na spacerki zabieram Vilię i Lumixa, bo nie chce mi się torby targać.
A tu do Nikona ładne stylowe pokrowce nawet dają.
Ostatnio edytowane przez Grimes ; 21-09-2011 o 11:46
Ciekawe jak szybko będzie AF działał z AF-S ami. W sumie taki AF-S 70-300 pomnożony przez 2,7 może być ciekawym i w sumie niedrogim zestawem dla tych którzy myślą 810mm to jest to.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Nie zapominaj o gęstości. To ma tylko 10 MPx. Nie wiem jak to się ma do innych, ktoś zainteresowany na pewno sobie przeliczy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sam jesteś badziewie
Zrobią - poooowoli - to co w m/43 czyli jasne stałki i po godzinach WYSTARCZY.
Ja jak spoglądam na fotki z 2009 roku z 7D i 17-55 za każdym razem szczękę podnoszę. W sumie w 7D II wystarczyłoby gdyby zdjęli niebiesko-fioletowy zafarb na h-iso.
Marzeniem byłby filtr aa rodem z D70, 1D czy E-PL1.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-09-2011 o 11:59 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Mówisz masz
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39379048
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ojojoj niekoniecznie. Każdy ptasznik etc ci to powie, poza tym sukces szkieł 45-200 czy obecnie 100-300 (oba do mikro43) całkiem wyraźnie mówi ludzie chcą zuma. Do fotek Księżyca, na mecz w nogę czy do podglądania kobitek na plaży, nieważne. Chcą, mają.
Poszukaj fotek zwierzyny z SX30 IS na dpreview, koleś robi magię. Cały trick polega na tym, że masz zły humor bierzesz kita, masz dobry bierzesz 12/2.0.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-09-2011 o 12:23 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
Bardziej wymagający nie domkną w tym usrojstwie przysłony powyżej f4, w porywach do f/5,6. Rozdzielczość tego wyskroba wynosi 146lp/mm, czyli przyjmując kryterium MTF50 dla średniej długości fali (555nm) dyfarkcja nie pozwoli zbytnio poszaleć na przysłonach powyżej f/4,5.