Pokaż wyniki od 1 do 10 z 130

Wątek: bezlusterkowy system Nikona - crop x2,7

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    O jakiej konkurencji (jak myślę szklanej) piszesz, chyba nie Sony?
    No chyba nie powiesz, że nie wolisz jakieś mikro 4/3 + 24/1.4 ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No chyba nie powiesz, że nie wolisz jakieś mikro 4/3 + 24/1.4 ?
    Czuję dym więc zamilczę bo nie mam tu lekko z Zielonymi
    Powtórzę, dla żółtego taliba: takie Nikon coś z dzisiaj plus FX zestaw bajka; jeden do pracy zarobkowej drugi po godzinach

Piotr602: mikro nie ma jeszcze Janka czyli jasnego 12-35 (24-70)
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powtórzę, dla żółtego taliba: takie Nikon coś z dzisiaj plus FX zestaw bajka; jeden do pracy zarobkowej drugi po godzinach
    No nie jestem pewien, czy po pracy z FX ktoś sięgnie po takie badziewie. Ja po sobie widzę, że "po godzinach" mam pewne opory robiąc zdjęcia APS-C, a co dopiero taką wydmuszką.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No nie jestem pewien, czy po pracy z FX ktoś sięgnie po takie badziewie. Ja po sobie widzę, że "po godzinach" mam pewne opory robiąc zdjęcia APS-C, a co dopiero taką wydmuszką.
    To chyba jednak system dla innego klienta.
    Niemniej, jeśli sprzęt trzeba targać na plecach przez ileś dni a foci się głównie na f/8 to taki zestawik może być rozwiązaniem nawet dla bardziej wymagających.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Niemniej, jeśli sprzęt trzeba targać na plecach przez ileś dni a foci się głównie na f/8 to taki zestawik może być rozwiązaniem nawet dla bardziej wymagających.
    Mówisz masz

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39379048
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ale taka sytuacja to już chyba ekstremum
    Ojojoj niekoniecznie. Każdy ptasznik etc ci to powie, poza tym sukces szkieł 45-200 czy obecnie 100-300 (oba do mikro43) całkiem wyraźnie mówi ludzie chcą zuma. Do fotek Księżyca, na mecz w nogę czy do podglądania kobitek na plaży, nieważne. Chcą, mają.
    Poszukaj fotek zwierzyny z SX30 IS na dpreview, koleś robi magię. Cały trick polega na tym, że masz zły humor bierzesz kita, masz dobry bierzesz 12/2.0 .
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 21-09-2011 o 12:23 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ojojoj niekoniecznie. Każdy ptasznik etc ci to powie, poza tym sukces szkieł 45-200 czy obecnie 100-300 (oba do mikro43) całkiem wyraźnie mówi ludzie chcą zuma. Do fotek Księżyca, na mecz w nogę czy do podglądania kobitek na plaży, nieważne. Chcą, mają.
    Poszukaj fotek zwierzyny z SX30 IS na dpreview, koleś robi magię. Cały trick polega na tym, że masz zły humor bierzesz kita, masz dobry bierzesz 12/2.0 .
    Masz rację, tylko, że do końca to nie można tak mnożyć cropa z ogniskowką, z przyczyn myślę znanych, ale to w sumie inna kwestia

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Bardziej wymagający nie domkną w tym usrojstwie przysłony powyżej f4, w porywach do f/5,6. Rozdzielczość tego wyskroba wynosi 146lp/mm, czyli przyjmując kryterium MTF50 dla średniej długości fali (555nm) dyfarkcja nie pozwoli zbytnio poszaleć na przysłonach powyżej f/4,5.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Bardziej wymagający nie domkną w tym usrojstwie przysłony powyżej f4, dyfarkcja nie pozwoli zbytnio poszaleć na przysłonach powyżej f/4,5.
    Dlatego patrz moją odpowiedź do Cichego w poście #34.

F/1.8 + 2EV do optimum i jest rzeź. Zresztą wg fotek z dpreview mają cały system gotowy tylko nie wyskoczą z tym jak Filip. Jest duża portretówa, pewnie 1.8, jest "zum f/2.8" standard i tele. Jasno to mówi, że odrobili lekcje po mikro. Szkoda tylko, że nie wyskoczyli na starcie z 24mm f/2.8
    the silence is deafening

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Bardziej wymagający nie domkną w tym usrojstwie przysłony powyżej f4, w porywach do f/5,6.
    To f/8 było w odniesieniu do FF. Przy ogniskowej 10 - 12 mm i tak małej matrycy to f/4-f/4.5 powinno wystarczyć. A to że zamiast jednej puszki i uniwersalnego zooma będziesz mógł zabrać jeszcze tele i jakiś mikro-statyw to jednak duży plus.
    Niemniej, innych "poważnych" zastosowań nie wiedzę :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów