Page 107 of 135 FirstFirst ... 75797105106107108109117 ... LastLast
Results 1,061 to 1,070 of 1343

Thread: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Bywalec

Quote Originally Posted by michael_key View Post
    Magia obrazu :-)
    To prawda Zdjęcia jak na razie produkuje bardzo ładne. To moja pierwsza "poważniejsza" stałka tym bardziej z takim światłem więc zabawy mam co nie miara z głębią ostrości.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Ja dzisiaj byłem w Sigma procentrum w Poznaniu. Testowałem dwie 50 i niestety żadna nie ostrzyła w punkt. Teoretycznie mikroregulacja +9 działała ale chyba zależy od długości ogniskowej i przesłony... jesli się zdecyduję kupić to wyślę do kalibracji. Podobno kalibracja jest darmowa i wysyłka też.

Uzależniony

tak ale musisz wysłać wraz zbody na 2 tygodnie jest darmowa bo masz gwarancje...

a ja kupilem na allegro i jestem zadowolony
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie PREMIUM member MMM's Avatar

Quote Originally Posted by stefanpyra View Post
    jesli się zdecyduję kupić to wyślę do kalibracji. Podobno kalibracja jest darmowa i wysyłka też.
    ...i całkiem prawdopodobne że zostaniesz na zawsze z bublem. Serwis nigdy nie przyzna że danego egzemplarza nie da się wyregulować, tylko ci powiedzą że zrobili co mogli i lepiej już się nie da. Dlatego jeśli w sklepie nie trafisz na dobry egzemplarz to w żadnym wypadku nie kupuj.
    A dlaczego serwis nie przyzna się że nie można skalibrować? Bo dystrybutor, który sprowadza ten szajs zakończyłby od razu z takim serwisem współpracę :-)

Pełne uzależnienie MC_'s Avatar

Delikatnie mówiąc - jesteś w błędzie.

Kolega kupił 24-70 HSM pod Nikona. Po drugiej nieudanej kalibracji serwis zaproponował inny egzemplarz lub zwrot pieniędzy.

Pełne uzależnienie PREMIUM member MMM's Avatar

Quote Originally Posted by MC_ View Post
    Delikatnie mówiąc - jesteś w błędzie.

Kolega kupił 24-70 HSM pod Nikona. Po drugiej nieudanej kalibracji serwis zaproponował inny egzemplarz lub zwrot pieniędzy.
    A mnie serwis nie zaproponował po drugiej kalibracji żadnego zwrotu ani innego egzemplarza tylko uparcie twierdzili że "zgodny z normami". Co więcej, rozwalili mi obiektyw - po wizycie w serwisie zaczęła się ruszać przednia soczewka. Myślałem że może coś źle skręcili, odesłałem do poprawki to mi odpisali że "zgodny z normami".
    Więc ja dziękuję za takie "normy" serwisu Sigma Polska i całkowicie odradzam jakiekolwiek kontakty z nimi. Fora foto są tez pełne opisów jak bezczelnie zbywają klientów i odmawiają kalibracji jeśli zakupi się obiektyw nie z dystrybucji p.Zdrowaka.

Uzależniony

MMM , dokładnie tak. A jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości to wystarczy poczytać wątek o Sigmie 50/1,4 od samego początku i moją dyskusję z w.w. (vel Fotonet) w których robił idiotów z ludzi wciskając uparcie kit, że szkiełko cud malinka, wszystkie perfekcyjne i celne a on sam ma rzeszę zadowolonych klientów i zero reklamacji na tym szkle
    Po latach prawda o szkle wychodzi na światło dzienne a autor postów sugerujących, żeby "przymykać do 2.8 jak się nie podoba" zapadł się pod ziemię ze swoimi mądrościami ...

Uzależniony arrow's Avatar

nie wiem czy juz pisalem ale dopiero korekta +15 daje uzywalność szkła od 1.4, nie zmienia to faktu ze jak juz trafi obrazek jest ładny ... hmm w sumie powiem Wam szczerze ze moja 35 tka f/2 jest o niebo pewniejszym szkłem niż 50tka Sigmy
    Canon FF

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by nowart View Post
    MMM , dokładnie tak. A jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości to wystarczy poczytać wątek o Sigmie 50/1,4 od samego początku i moją dyskusję z w.w. (vel Fotonet) w których robił idiotów z ludzi wciskając uparcie kit, że szkiełko cud malinka, wszystkie perfekcyjne i celne
    Nie tylko on to robił i nie tylko w tym wątku. Byli też inni np. w tym wątku:
    http://www.canon-board.info/showthre...007#post985007
    Last edited by Sunders; 22-09-2011 at 08:51 PM.

Coś już napisał

Quote Originally Posted by MMM View Post
    A mnie serwis nie zaproponował po drugiej kalibracji żadnego zwrotu ani innego egzemplarza tylko uparcie twierdzili że "zgodny z normami". Co więcej, rozwalili mi obiektyw - po wizycie w serwisie zaczęła się ruszać przednia soczewka. Myślałem że może coś źle skręcili, odesłałem do poprawki to mi odpisali że "zgodny z normami".
    Więc ja dziękuję za takie "normy" serwisu Sigma Polska i całkowicie odradzam jakiekolwiek kontakty z nimi. Fora foto są tez pełne opisów jak bezczelnie zbywają klientów i odmawiają kalibracji jeśli zakupi się obiektyw nie z dystrybucji p.Zdrowaka.
    A ja sie przymierzałem do 24-70 tej firmy
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Page 107 of 135 FirstFirst ... 75797105106107108109117 ... LastLast