Jaki statyw

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Tu masz cały wątek na temat statywów:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=834

PS: szansa że odpowie ci osoba która używała tych dwóch konkretnych modeli statywów jest raczej nikła.
    Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• RomanS
      Uzależniony
      • 2007
      • 830

Uzywalem z tym zestawem Manfrotto 190XPROB i nie mialem zadnych problemow.

Komentarz

• miszak
        Uzależniony
        • 2009
        • 641

Używam z goldphoto 314 czyli odpowiednikiem 190 - jak dla mnie w 80% przypadków ok. Ostatnio jednak fotografując ptaki w lesie w końcówce dnia uznałem, że lepszy były większy model 324 czyli w manfrotto 055. Ale z drugiej strony często w czatowniach przydaje się ten mniejszy bo ma krótsze nogi ;-)
        KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Komentarz

• retter
          Początki nałogu
          • 2007
          • 432

Zamieszczone przez miszak
          Używam z goldphoto 314 czyli odpowiednikiem 190 - jak dla mnie w 80% przypadków ok. Ostatnio jednak fotografując ptaki w lesie w końcówce dnia uznałem, że lepszy były większy model 324 czyli w manfrotto 055. Ale z drugiej strony często w czatowniach przydaje się ten mniejszy bo ma krótsze nogi ;-)
          Ale przecież MF możesz nogi rozłożyć by były równolegle z poziomem czyli obniżyć głowice aż do gleby.

W 055 masz tylko szerzej rozstawione nogi co akurat jest zaleta.
          Ostatnio edytowany przez retter; 14191.
          szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• Max13
            Bywalec
            • 2009
            • 238

Wczoraj zakupilem - i dzisiaj sprawdzalem w akcjii caly dzien: VANGUARD Alta Pro 263AGH z glowica pistoletowa GH-100. Rewelacja!

Najlepszy pokaz dzialania tutaj:

Jestem bardzo zadowolony. Jesli kogos interesuja szczegoly - chetnie odpowiem.

Pozdrawiam
            Zeszyt Podróżny

Galeria

Komentarz

• Widelec
              Coś już napisał
              • 2010
              • 90

może ktoś mi powiedzieć jaki gwint mocowania głowicy jest w statywach Triopo (konkretniej MT-228)? nie widzę nigdzie takiej informacji, a potrzebna całkiem... 3/8" ?

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

W GT-228 jest 3/8". Nie sądzę żeby w MT-228 było inaczej.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez dinderi
                  W GT-228 jest 3/8". Nie sądzę żeby w MT-228 było inaczej.
                  Przyglądnij się dokładnie - jest uniwersalnie - z jednej strony 3/8", z drugiej 1/4".

Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez Merde
                    Przyglądnij się dokładnie - jest uniwersalnie - z jednej strony 3/8", z drugiej 1/4".
                    O rany, rzeczywiście! Mój statyw ma ukryty ficzer Dzięki.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• karni
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 69

Słuchajcie poszukuję jakiegoś budżetowego monopadu do 70-200 i 100-400 powiedzmy max do 150 zł - da radę coś dobrego wyrwać w tej cenie? Zastanawia mnie też nóżka czy końcówka lepsza "pojedyńcza" czy "potrójna"?

Komentarz

• lukasz5DmkI
                        Bywalec
                        • 2011
                        • 223

Koledzy czy któryś z was używał statywu Giottos MT 9241 . Co myślicie na jego temat ma utrzymać zestaw 5D bez gripa i 17-40L oraz stałkami 50 i 85 f /1.8

Komentarz

• filharmoniusz
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 155

Po rekomendacjach akustyka oraz własnoręcznym macaniu wyrobow firm manfrotto, benro, triopo, sirui - zakupiłem velbona cf-630 i głowicę benro b-2. Nie mialem jeszcze okazji porządnie przetestować go na zdjęciach, tylko tak wizualnie-mechanicznie. Jakość którą otrzymałem za tę cenę (w przeciwieństwie do wyżej wymienionych) mnie przekonała.

Komentarz

• Bangi
                            Moderator
                            • 2010
                            • 5499

Witam postanowiałem pozbyć się swojego bardzo taniego statywu, który używałem jeszcze z Fuji S9600, a do którego boję się podpiąć 550d...
                            Zastanawiam się na zestawem Triopo C-258 + głowica K2 (zestaw chodzi w necie po ok. 200 zł). Niestey jest bardzo mało opinii na temat tego zestawu. Czy może któś z użytkowników posiada takowy i mółby coś napisać.
                            Wiem, wiem, zaraz się odezwą użytkownicy Manfrotto, Velbon i mi napiszą, że szkoda kasy wydawać itd., pewnie poniekąd będą mieli rację, ale w sumie nie chcę wydawać więcej kasy. Zestaw, który będę podpinał będzie ważył maks, 2,5 kg, statwy ma udźwig 5,5 kg, głowcia niby 10kg, więc wyglądą na to, że powinno być ok. Statywu potrzebuje sporadycznie, głównie na wakacje i czasem jakiś wypad za miasto - bez esktremalnych użyć, Tylko, że na temat Triopo mało w necie .
                            Ewentulanie alternatywą mógłby być Velbon DF 60 ale w sumie cięższy i większy po złozeniu...
                            Jesli ma ktoś jakieś sugestie innego zestawu w cenie do maks. 250-300 zł toi również chętnie przyjmę od wiaodmości.
                            Pomoże ktoś, please
                            SAMOLOTY CB
                            SAMOLOTY lotnictwo.net
                            SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• pfkusu
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 34

Używam Velbon DF60 już kawałek czasu i mogę Ci go spokojnie polecić, zwłaszcza że będziesz z niego korzystał sporadycznie. Jest solidnie wykonany, nie trzęsie się (przy całkowitym rozłożeniu mimo wszystko lepiej dociążyć go czymś) itd. Podpinam do niego co prawda tylko 1000D z kitem ale chyba nie ma wielkiej różnicy w wadze między nim a 550D.
                              Ostatnio edytowany przez pfkusu; 41048.
                              Moje portfolio

Komentarz

• Bangi
                                Moderator
                                • 2010
                                • 5499

Velbon-y DF widziałem, macałem, rzeczywiście sprawiają wrażenie solidnych, tylko właśnie wydaje mi się (niestety nie miałem okazji macać TRIOPO), że Triopo trochę lepiej się składka, przynajmniej tak wygląda na fotach ni głowica kulowa....
                                SAMOLOTY CB
                                SAMOLOTY lotnictwo.net
                                SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

Pracuję...