Zamieszczone przez
michpok
Hej! Posiadam lampę o której piszesz (YN568EX II) i powiem tak:
Zacząłem ślub na tej lampie w Bazylice (mało światła, sufit wysoko itp.) Lampa skierowana w górę na +2 do +5 w szczególnych przypadkach,oczywiście ustawiona na 2 kurtynę. Przed samą ceremonią jeszcze testowałem lampę Canona 430EX i wybrałem YN. W zasadzie przy ISO 1000- 1250 (Canon 50D + canon 50 1.4 i C1.8) i przysłonach do 2.5 i czasie od 1/50 do 1/80 wszystko ładnie wyszło bez problemów. Fakt, że wspomaganie AF czasem dawało się we znaki jednak nie na tyle, żeby mi to miało zniszczyć materiał. Średnio 2/10 zdjęć nie były ostre tak jak chciałem ale też nie były nieostre. Także po kilku próbach przed ceremonialnych zacząłem się dogadywać z AF i na samej ceremonii było wszystko ok. A lampa na prawdę ma moc i jak się nią dobrze kieruje światło to jest bardzo fajnie nawet w bardzo ciemnych pomieszczeniach. Na weselu też byłem z niej bardzo zadowolony. Choć teraz doszedłem do wniosku, że kupie sobie dwie lampy, postawie na statywach gdzieś w rogach do doświetlania z parasolkami do rozproszenia, żeby efekt był jeszcze lepszy